DJB predložio formiranje anketnog odbora zbog kupovine "Kopernikusa"

Pokret Dosta je bilo podneo je predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković Predlog odluke o obrazovanju Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti po kojima je "Telekom Srbija" kupio kablovskog operatera "Kopernikus tehnolodži".

U predlogu, koji je potpisao poslanik Saša Radulović, traži se da Anketni odbor utvrdi ekonomsku opravdanost, kao i osnovanost parametara i prethodno sprovedenih analiza u vezi sa kupovinom ovog kablovskog operatera.

Neverovatno je da je "Kopernikus" plaćen 200 miliona evra i da je to duplo više od kombinata PKB-a, koji je prodat za 105 miliona evra, dodaje se u saopštenju DJB.

Predlogom se eksplicitno zahteva da se utvrdi da li je donošenju odluke o kupovini "Kopernikusa" prethodio politički uticaj bilo koje vrste, kao i da se obelodane svi aspekti u vezi sa vlasničkom strukturom "Kopernikusa", pre svega po pitanju učešća ljudi bliskih Srpskoj naprednoj stranci, saopštio je Pokret Dosta je bilo.

DJB navodi da su na dan 4. juna 2018. godine, prema javno dostupnim podacima iz registra APR-a, vlasnici "Kopernikus tehnolodžija" bile dve ofšor kompanije – jedna sa Kipra, a druga iz Holandije, čiji je opunomoćenik Srđan Milovanović, brat poverenika SNS-a za Niš Zvezdana Milovanovića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи