"Opinion": Makron se ne bavi pomirenjem

Francuski list "Opinion" piše da se predsednik te zemlje Emanuel Makron ne bavi pomirenjem na Balkanu, te da će posetiti "Srbiju i Albaniju početkom decembra, ali ne planira i posetu Kosovu".

List konstatuje da su razočarani oni koji su se na Balkanu nadali da će komemoracija 11. novembra u Parizu omogućiti pomak kad je reč o pomirenju između Beograda i Prištine.

"Predsednik Republike će posetiti Srbiju i Albaniju početkom decembra, ali ne planira i posetu Kosovu", navodi pariski list, prenosi Tanjug.

Opinion napominje da je Francuska na ceremoniju u nedelju, povodom obeležavanja stogodišnjice okončanja Prvog svetskog rata, pozvala i predsednika Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog predsednika Hašima Tačija.

"Ipak, nije bilo sastanaka sa predsednikom Makronom, kao 'mirotvorcem'", ukazuje se u tekstu.

Opinion primećuje i da je, iako je agenda šefa francuske države izuzetno puna, on ipak našao vremena za trilateralu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво