Sastanak o završetku radova na Hramu Svetog Save

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je patrijarhom srpskim Irinejom, rukovodiocem projekta izrade mozaika u Hramu Svetog Save Mananom Popovom i glavnim umetnikom Nikolajem Muhinom.

Sagovornici su saglasni da je 2019. godina od izuzetnog značaja za jačanje nacionalnog duha i srpskog kulturnog identiteta, a da je proslava 800 godina od nastanka prve srpske arhiepiskopije jubilej kome treba pokloniti izuzetnu pažnju, saopšteno je iz Predsedništva.

Predsednik Vučić je naglasio da će tim povodom Republika Srbija pomoći da se radovi na hramu okončaju, čime će Hram Svetog Save početi da krasi najveći mozaik na svetu.

Tokom razgovora bilo je reči o svim drugim važnim pitanjima koja povezuju državu i crkvu, a patrijarh je podržao napore predsednika Vučića u cilju nacionalnog, kulturnog i ekonomskog podizanja Srbije i poželeo mu uspeh u daljem radu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара