Marš za ujedinjenje Albanaca s juga Srbije sa Kosovom

U organizaciji Udruženja "Ćamerija" u Prištini održan je marš za ujedinjenje Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe sa Kosovom. Iako označen kao istorijsko okupljanje, marš nije naišao na odziv kosovskih Albanaca.

"Dolino Albanija je sa tobom", "Dolino Kosovo je sa tobom", "Dolino Sandžak je sa tobom", neki su od transparenata koje su razvili nekoliko stotina okupljenih Albanaca iz opština sa juga Srbije, na maršu kojim demonstriraju želju za ujedinjenjem. 

"Vi ste ćelija sa svih nacionalnih teritorija Albanaca. Ovo je istorijski momenat gde se dolina Preševa snažno podržava od svih Albanaca. Podrška za ponovno ujedinjene sa Kosovom, sa zemljom na kojoj nam je mesto odavnina", rekao je Ragmi Mustafa, predsednik Demokratske Albanaca iz Preševa.

I ostali govornici na skupu su imali slične poruke, poput onih sa transparenata a na kojima se još pominju i Ilirida, prostor na kojem žive Albanci na zapadu Makedonije, zatim Malesia – deo Crne Gore i Ćamerija – deo severozapadnog dela Grčke.

Izuzev logističke podrške policije i prisustva nekoliko domaćih televizijskih ekipa, niko od političkih predstavnika Albanaca sa Kosova, nije pokazao veće interesovanje za današnje okupljanje Albanaca iz Preševa, Bujanovca i Medveđe.

broj komentara 13 pošalji komentar
(nedelja, 11. nov 2018, 09:48)
anonymous [neregistrovani]

Kratko pamćenje!

Ovo nije za smejanje i oni neće samo da sanjaju nešto kao mi. Oni rade na svojim idejama. Neki su zaboravili a neki ne znaju kako su albanci u vreme tita krenuli sa idejom kosovo republika. Zato mi treba da se uozbiljimo i shvatimo ozbiljnost situacije!

(subota, 10. nov 2018, 20:37)
Jovan [neregistrovani]

Tragikomicno

Da vam ne bude malo mnogo i parce Srbije, parce Crne Gore, parce Makedonije i parce Grcke, mozda da vam poklonimo i ostrvo Krf. Nisam znao da imaju tako bujnu mastu. Ovo je da covek samo gleda i da se smeje, da se smeje a kako da ih nazovem a da se ne uvrede. A sa zvanicnim vlastima u tim opstinama na jugu Srbije treba drzava ozbiljno da poprica, jer zasto da finansiramo iz budzeta separatizam sopstvene zemlje i ratnohuskacke provokacije. Klasicno nepostovanje svakog coveka i stanovnika Srbije.

(subota, 10. nov 2018, 18:08)
anonymous [neregistrovani]

Dolino

"Долино Албанија је са тобом", "Долино Косово је са тобом", "Долино Санџак је са тобом"
А нико није из Санџака. Празне приче као и увек. Косово држава бити неће.

(subota, 10. nov 2018, 17:54)
anonymous [neregistrovani]

lol

hoce li neko sa zapada da osudi ponasanje albanaca? za nauk srbi, samo na istok, zapad hoce da nas rasparca

(subota, 10. nov 2018, 17:41)
Mile [neregistrovani]

Mars ujedninjenja s Jugom Srbije i Kosova

Ocekivali su istorijski trenutak ovim marsom , ali doziveli su istorijski krah. Mogu samo da sanjaju, danas su mogli da se uvere u snagu Srbije.

(subota, 10. nov 2018, 16:27)
anonymous [neregistrovani]

nece

Smesni su. Nece uspeti u tome.

(subota, 10. nov 2018, 16:14)
anonymous [neregistrovani]

A

Sta reci!

(subota, 10. nov 2018, 15:28)
anonymous [neregistrovani]

Pitam se

Kada Evropi prekipi od njihovog ponašanja, istog kao pre svetskih ratova, hoće li ih isto kazniti ili će ih pomilovati i dozvoliti da se šire poput kuge?

(subota, 10. nov 2018, 15:24)
anonymous [neregistrovani]

?????

Ovo su protivustavne aktivnosti, zasto drzava ne reaguje?

(subota, 10. nov 2018, 15:24)
anonymous [neregistrovani]

Doktrina Albanaca

Ovi jos koji dan ,pa ce da proglase Kalifat na Balkanu