"Dobra saradnja Srbije i BiH"

Srpski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević ocenio je da je saradnja Srbije i Bosne i Hercegovine na zadovoljavajućem nivou, ali da postoji prostor za njeno dalje unapređenje u različitim oblastima.

Zoran Đorđević je u razgovoru s ministrom za rad i socijalnu politiku Bosne i Hercegovine Veskom Drljačom posebno istakao da je Prva regionalna ministarska konferencija "Inicijativa za socijalnu dimenziju" za zemlje Zapadnog Balkana, koja je održana u utorak, imala veliki značaj za jačanje bilateralne saradnje.

"Naše dve zemlje suočavaju se s mnogim zajedničkim problemima, a razmena iskustava u njihovom rešavanju ima veliki značaj", dodao je Đorđević.

Drljača se saglasio sa Đorđevićem o značaju Konferencije i mogućnosti da zemlje Zapadnog Balkana pristupe delu sredstava iz Evropskog socijalnog fonda i naglasio da je Srbija pravi primer pokretača saradnje u ovoj oblasti na regionalnom nivou i da se nada da će ostale zemlje regiona nastaviti sa organizacijom konferencija u oblasti socijalne dimenzije evropskih integracija na istom nivou, piše u saopštenju.

broj komentara 0 pošalji komentar