DS i SNS o kriminalu

Dok Demokratska stranka saopštava da se tokom svog delovanja uvek suprotstavljala kriminalu i zalagala za borbu protiv krimogenizacije društva, SNS navodi da je DS "na krvavim rukama pripadnika Surčinskog i Zemunskog klana zgrabila vlast u Srbiji, tako što je najpre zapalila Skupštinu, pa televiziju, a zatim na ulici prebijala političke neistomišljenike".

Demokratska stranka je saopštila da je jedina stranka koju su konstantno napadale kriminalne strukture nastale i razvijane "tokom vladavine stranaka čije tekovine baštini današnja vlast" i da nikada nisu služili kao servis klanovskim ratovima i vitlali pištoljima u javnom delovanju.

"Aleksandar Vučić bi morao da zna kako su to činili i čine isključivo članovi njegove stranke, sadašnje i bivše", navodi se u saopštenju.

Kako dodaje DS, "neoprostivo" je da Vučić zaboravi izborni program osnivača Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića i njegovo zavetovanje da će revidirati sudske odluke i osuđujuće presude izrečene članovima Zemunskog klana.

"Dimne zavese neistina, koje Aleksandra Vučić izriče svaki put kada nema odgovor na suštinska pitanja o sudbini pregovora i poziciji Srbije, uvek smrde na barut i prizivaju sukobe i podele, umesto da borba protiv kriminala bude neupitna i van svake stranačke rasprave", navodi se u saopštenju.

DS je navela da se tokom svog delovanja uvek suprotstavljala kriminalu i zalagala za borbu protiv krimogenizacije društva.

Odgovor je stigao od potpredsednika Glavnog odbora Srpske napredne stranke Milenka Jovanova. Izjavio je da građani Srbije znaju da je Demokratska stranka "na krvavim rukama pripadnika Surčinskog i Zemunskog klana zgrabila vlast u Srbiji, tako što je najpre zapalila Skupštinu, pa televiziju, a zatim na ulici prebijala političke neistomišljenike".

Nakon otimanja vlasti, pripadnici ove stranke odužili su se onima koji su ih na vlast doveli, pa su im omogućili da po Srbiji asfaltiraju, rade i grade, a od Šarića su napravili najveće investitore koji su pokupovali hiljade hektara zemlje u Vojvodini, razna preduzeća i kombinate, rekao je Jovanović.

Naveo je da su se funkcioneri DS posebno usavršili za privredni kriminal, koji su, kaže, razvili do krajnjih granica i opljačkali sve što se opljačkati moglo u Srbiji i išli su dotle "da su pljačkali i decu ometenu u razvoju, kojoj su oteli novac namenjen za njihov objekat i strpali ga u svoje džepove".

broj komentara 0 pošalji komentar