Haradinaj i Hodžaj uslovljavaju dijalog viznom liberalizacijom

Najviši predstavnici kosovske vlade, predsednik Ramuš Haradinaj i potpredsednik Enver Hodžaj, najavili su mogućnost povlačenja prištinske strane iz dijaloga sa Beogradom, ukoliko Kosovu ne bude izglasana vizna liberalizacija.

Savet ministara EU mogao bi da odlučuje u decembru o viznoj liberalizaciji za žitelje Kosova. Međutim, desetak članica EU nije raspoloženo da odobri ukidanje viza, a neke, da se to pitanje uopšte uvrsti u dnevni red decembarskog zasedanja, prenose prištinski elektronski mediji.

Haradinaj i Hodžaj smatraju da "nije fer da se vrši pritisak na Kosovo za dijalog sa Srbijom a da se istovremeno uskraćuje sloboda kretanja naših građana u šengenskoj zoni".

Koha ditore citira Haradinaja da će Hašim Tači razmotriti svoje učešće u dijalogu u Briselu, ukoliko Kosovo ne dobije viznu liberalizaciju.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво