Haradinaj i Hodžaj uslovljavaju dijalog viznom liberalizacijom

Najviši predstavnici kosovske vlade, predsednik Ramuš Haradinaj i potpredsednik Enver Hodžaj, najavili su mogućnost povlačenja prištinske strane iz dijaloga sa Beogradom, ukoliko Kosovu ne bude izglasana vizna liberalizacija.

Savet ministara EU mogao bi da odlučuje u decembru o viznoj liberalizaciji za žitelje Kosova. Međutim, desetak članica EU nije raspoloženo da odobri ukidanje viza, a neke, da se to pitanje uopšte uvrsti u dnevni red decembarskog zasedanja, prenose prištinski elektronski mediji.

Haradinaj i Hodžaj smatraju da "nije fer da se vrši pritisak na Kosovo za dijalog sa Srbijom a da se istovremeno uskraćuje sloboda kretanja naših građana u šengenskoj zoni".

Koha ditore citira Haradinaja da će Hašim Tači razmotriti svoje učešće u dijalogu u Briselu, ukoliko Kosovo ne dobije viznu liberalizaciju.

broj komentara 17 pošalji komentar
(subota, 10. nov 2018, 08:55)
Maja [neregistrovani]

Haradinaj i Tači

Samo neka sanjaju viznu liberalizaciju! To će im san i ostati!

(petak, 09. nov 2018, 22:44)
Fudbaler [neregistrovani]

Priština i Beograd

Priština neće imati vizni režim. Srbija svakako treba i radi na tome da građani Srbije žive bolje. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

(petak, 09. nov 2018, 19:15)
worm [neregistrovani]

deki@gmail.com

Mogu da uslovljavaju,nama nije stalo do dijaloga.

(petak, 09. nov 2018, 16:49)
Vidoje [neregistrovani]

vidoje

Vidi ti njih...još imaju smelosti da ucenjuju Brisel!? Ali kao što Dačić reče: neka ih puste,oni su zapravo njihova deca, oni su ih stvorili...samo neka se nama maknu više!

(petak, 09. nov 2018, 16:00)
Mile [neregistrovani]

Haradinaj i Hodzaj uslovljavaju dijalog viznom liberizacijom

Albanci za svoje interese su uvek lobirali samo im ovog puta nece uspeti da ostavre svoj san.

(petak, 09. nov 2018, 13:58)
milica [neregistrovani]

nikako

Nikako im ovaj zahtev nećemo ispuniti zato što smo ispunili sve ostale zahteve a nismo dobili ništa. Red je sad na njih, zato dijalog i staje.

(petak, 09. nov 2018, 12:25)
anonymous [neregistrovani]

jiii

Mi smo ti koji su ispunjavali sve i nismo ih ugrozavali. Vreme je da ovde Evropa reaguje, naravno u korist Srbije, jer treba se napraviti razlika izmedju onih koji rade po pravilima, i onih kojima pravila postoje da bi ih krsili.. Ko su oni da bilo koga uslovljavaju i traze nesto? Dobili su i vise nego sto su mogli da ocekuju.

(petak, 09. nov 2018, 12:21)
Daliborka [neregistrovani]

EU

Albanci ucenjuju EU, pa ovo je strasno(smesno).

(petak, 09. nov 2018, 12:16)
UROS [neregistrovani]

нвбцнб

Samo pogledajte kako oni, sa Amerikom iza leđa, razgovaraju sa Briselom.Amerikanci ih podržavaju u svemu 100% i time je 5x veći uspeh što je jedna mala Srbija uspela da diplomatijom na međunarodnoj sceni dovede do toga da deset država povuku priznanje Kosova.

(petak, 09. nov 2018, 12:13)
anonymous iz BG [neregistrovani]

Srami se

Kako uslovljavate tako vam se i smanjuje podrška iz EU, SADa i još nekih "prijatelja".