Hodžaj poziva na bojkot srpskih proizvoda

Potpredsednik kosovske vlade Enver Hodžaj pozvao je građane na Kosovu i Metohiji da bojkotuju srpske proizvode koliko god je to moguće i da kupuju robu proizvedenu na KiM.

Enver Hodžaj je za prištinski Telegrafi rekao da dodatni porez od 10 odsto, koji je vlada u Prištini uvela na proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine, "brani interese kosovske države, jača je i štiti lokalnu proizvodnju", navodi se u pregledu pisanja kosovske štampe koji objavljuje Unmik.

Rekao je da je odluka doneta kako bi se Beograd sprečio da finansira kampanje protiv Prištine.

"U nekom trenutku, rekli smo 'ne' Miloševićevom režimu putem bojkota, civilnog otpora i oružanog rata, danas, mi želimo da blokiramo srpsku ekonomiju i odluka je prava", rekao je Hodžaj.

Dodao je da će kosovska vlada nastaviti da se pridržava ove odluke.

"Mislim da odluka kao što je ova štiti interese kosovske države, suvernitet Kosova, teritorijalni integritet, ali iznad svega, štiti lokalne proizvode", tvrdi Hodžaj.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 08. nov 2018, 18:27) - anonymous [neregistrovani]

Neka uvoze

Proizvode iz Amerike, ionako su to njihovi najvaći prijatelji, pa kad počnu da jedu GM hranu i da im se rađa deformisano potomstvo, neka i dalje dižu porez i bojkotuju proizvode iz Srbije.