Drecun o navodima Haradinaja: Maksimalno ugrožavanje bezbednosti Srba

Reagujući na navode Ramuša Haradinaja o puku kosovske vojske na severu pokrajine, predsednik parlamentarnog odbora za KiM Milovan Drecun rekao je da ta formacija već izgleda da u samom nastanku ima planove za delovanje protiv srpskog naroda na severu Kosova.

Drecun je u izjavi za Radio Beograd 1 rekao da se to najavljuje i preko strukture takozvane kopnene vojske koja će imati tri puka za takozvano reagovanje.

Kako je upozorio, samo u sadašnjim planovima takozvanih kosovskih bezbednosnih snaga postoji jedna brigada koja je namenjena za brza reagovanja i čiji su planovi napravljeni tako da ona upadne u određenim trenucima na sever Kosova.

Drecun ja napomenuo da je zbog toga potpuno opravdano što smatrati da će ta formacija maksimalno ugroziti bezbednost srpskog naroda, maksimalno destabilizovati međuetničke odnose i situaciju ne samo ma Kosovu i Metohiji, već i u regionu.

"Ali to je nešto od čega neće odustati ni Albanci, ni SAD, ni Velika Britanija ni Nemačka. Na Srbiji je sada da vidi kako da parira tome", zaključio je Milovan Drecun.

Premijer takozvanog Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da će se tokom novembra usvojiti zakoni koji omogućavaju transformaciju Bezbednosnih snaga u Oružane snage takozvanog Kosova i da će ta vojska imati tri puka, od kojih jedan na severu.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 08. nov 2018, 20:27) - Zika [neregistrovani]

vojska

Vojska Kosova je sve samo ne miroljubiva vojna formacija.Pristinski politicari ne shvataju ozbiljnost situacije i stvaranjem te terorističke vojske samo podgrejavaju i ovako napetu atmosferu.

(četvrtak, 08. nov 2018, 18:37) - Rakica [neregistrovani]

Podela

Okrenite globus i videcete bar pedesetak podeljenih drzava tj. teritorija pravom linijom. Primer Koreje koja je podeljena, ako se dobro secam, po 37-oj paraleli. To do sada niko nije pominjao!

(četvrtak, 08. nov 2018, 18:08) - anonymous [neregistrovani]

Србија ће морати да реагује

Ја сам убеђен, иако бих силно волео да грешим, да ће Србија бити сатерана у ћошак и да ће морати у неком тренутку да војно одреагује на северу КиМ да би заштитила Србе. Или ће Србија то урадити и заштити наш народ или ће уследити погром Срба са севера Космета, а за пет година то исто можемо очекивати на југу Србије и томе просто неће бити краја. Мислим да трећег решења просто неће бити, шта више убеђен сам у то. Албанци сада губе дипломатске битке и понашају се као рањена звер и будите сигурни да ће ићи на све или ништа. А такозвани бриселски преговори су само пука формалност јер Албанци не поштују ни једно једино слово тих договора. Коме није јасно да бриселски преговори служе само у сврху да се Србија приволи да на миран начин призна Косово, тај је наиван попут детета.

(četvrtak, 08. nov 2018, 17:57) - Ivan [neregistrovani]

Rezolucija 1244

Ajmo gospodo lepo, prekid razgovora i trazenje potpunog postovanja rezolucije 1244.
Da se na teritoriji KiM gde zive Srbi postavi/vrati hiljadu naoruzanih policajaca-specijalaca Srba.
To za pocetak. Pa da vidimo kako ce vise neko da ponizava drzavu Srbiju i srpske interese.
Pricice vise ne pale, dosta je bilo.

(četvrtak, 08. nov 2018, 17:30) - Mala [neregistrovani]

Teror

Već godinama, decenijama ne može se zaustaviti teror Albanaca na Kosovu, mogu samo da zamislim kako će biti sa tom izmišljenom vojskom.

(četvrtak, 08. nov 2018, 17:15) - anonymous [neregistrovani]

slika

Bez prestanka, decenijama traje besomučno ugrožavanje i terorisanje Srba od strane Albanaca.