Mihajlović smenjen sa mesta predsednika DJB

Glavni odbor pokreta Dosta je bilo razrešio je Branislava Mihajlovića sa mesta predsednika DJB i saopštio da će izbori za novog npredsednika biti održan u roku od 60 dana, a da do tada ovlašćenja predsednika preuzima zamenica predsednika Branka Stamenković.

Kako se navodi u saopštenju, Mihajlović je napustio postojeći poslanički klub DJB i pristupio novoformiranom klubu "Politika mora biti drugačija", koju čine bivši članovi DJB, čime je naneo ogromnu štetu tom pokretu, koji je izgubio poslaničku grupu.

"Branislav Mihajlović je ovakvim postupanjem doneo korist drugoj političkoj opciji, što po članu 18. Statuta automatski podrazumeva prestanak članstva i ujedno svih funkcija u DJB", navedeno je usaopštenju DJB.

Mihajlović je, kako se navodi, širio neistine o DJB i njegove članove u medijima nazivao "šibicarima" i "prevarantima".

U DJB ističu da su "duboko razočarani" bivšim članovima,"koji su izgleda očekivali da će se DJB nakon njihovog preleta utušiti i nestati sa političke scene".

"Nije im uspelo. DJB je zbio redove. Neki od njih se u skupštinskim klupama nisu pojavili već pola godine, pa je samim tim krajnje čudna odluka da zadrže mandat van DJB bez kojeg nikada ne bi mogli ni da zakorače u zgradu Narodne skupštine. Ne želimo da spekulišemo koja ih je 'muka'naterala da ovo urade", navodi se u saopštenju.

Ti bivši članovi DJB "svojim studentima, kolegama i prijateljima šalju veoma diskutabilnu sliku o svom ličnom, društvenom i političkom integritetu", zaključuje se u saopštenju i dodaje da to nije tema kojom DJB namerava da se dalje bavi.

broj komentara 0 pošalji komentar