Stefanović: Priština u Interpolu kao piroman u barutani

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović rekao je, povodom zahteva samoproglašenog Kosova da bude primljeno u Interpol, da se Beograd ne bori samo protiv prištinskih institucija već da su suparnici velike zapadne zemlje koje su priznale nezavisnost Kosova i koje lobiraju da ono bude primljeno u Interpol.

Nebojša Stefanović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da je zadatak Beograda da kontaktira sa drugim ministrima unutrašnjih poslova koji su članovi Skupštine Interpola i da predstavi argumente protiv prijema tzv. Kosova.

"To je kao da pustite piromana u barutanu", istakao je ministar i dodao da Beograd ima političke, policijske i pravne argumente.

Podsetio je na Rezoluciju 1244, kao i na to da je Generalna skupština Interpola stava da samo države-članice UN i posmatrači mogu biti članice i te organizacije.

Stefanović dodaje i da je veći broj prištinskih funkcionera na srpskim poternicama i da su optuženi za najteža krivična dela. Ukazuje i da Priština već ima kontakt sa Interpolom putem Unmika i da je njihov zahtev za članstvo pokušaj da pokažu uticaj, zajedno sa moćnim saveznicima i da naprave još jedan korak ka priznanju.

Ministar ističe da će se Srbija boriti sve do dana glasanja i da će sve učiniti da ubedi i ostale da bi prijem tzv. Kosova bio loš za Interpol i da bi to bila politizacija organizacije.

Komentarišući izjavu Sulejmana Ugljanina, koji je Srbiju nazvao "fašističkom tvorevinom", Stefanović navodi da se ne radi o naročito ozbiljnom političaru, ali da to jeste užasna izjava.

Kaže da je Ugljanin, dok je bio u vlasti, stajao uz himnu "Bože pravde" i učinio mnogo za sebe, a malo za Bošnjake.

"Kada nije u vlasti, sada mu ništa nije dobro", ističe Stefanović.

Dodaje da ne želi da Ugljaninu pridaje značaj koji on suštinski ne zaslužuje.

"Predsednik i Vlada će raditi sve za Bošnjake, da se ljudi ne dele, da žive bolje", ističe ministar, koji smatra da su neozbiljni i neodgovorni političari stvar prošlosti.

broj komentara 10 pošalji komentar
(četvrtak, 08. nov 2018, 06:17) - SARA [neregistrovani]

SARA

Vrhunc ironije bio taj kada bi u Interpolu sedeli teroristi.

(četvrtak, 08. nov 2018, 04:00) - anonymous [neregistrovani]

Lepo poredjenje

Piroman I bsrutana. Ha ha ha ha ha

(četvrtak, 08. nov 2018, 02:41) - Kristina [neregistrovani]

Стефановић: Приштина у Интерполу као пироман у барутани

Prijem Kosova u Interpol bi izazvalo burne reakcije i moglo bi dovesti do opasnosti u regionu.

(sreda, 07. nov 2018, 22:16) - anonymous [neregistrovani]

Jasno je da SAD i EU guraju Albance u Interpol da napakoste Srbiji

Svi znamo da SAD i EU koriste svaku priliku da izvrse pritisak Srbiju da prizna "nezavisni" KosMet,sto se odnosi i na guranje KosMeta u Interpol iako se zna da u toj instituciji clanica moze biti samo ona drzava koja je i clanica UN.
Ali,zapadni mocnici ne postuju ni Rez.SB.UN 1244 koju su i sami potpisali.Samo je pitanje do kada ce trajati ta politika i samovolja Zapada?

(sreda, 07. nov 2018, 22:05) - Georgije [neregistrovani]

Stefanovic o Kosovo u Interpolu i prijemu

U svakom slucaju Kosovo ne bih smelo nikako da se primi u Interpool , ni po Rezoluciji 1244 , pa ni po pravilima Interpola koja kaze da niko ne moze da bude clan , ako nije clanica UN ili posmatrac u UN. Druga stvar i mnogo upecatljivija i vaznija je da na vlasti TZV.Kosova su sve sami kriminalci , koji su optuzeni od strane Srbije za zlocine , trgovinu ljudima i ljudskim organima, pljacke i silovanjima ,.Trece Albanci ne teze da se ukljuce i prikljuce u borbi i sprecavanju svih vrsta i oblika kriminala sto je i svrha postojanja Interpola i jedina uloga, vec se bore za prijem da bih ucvrstili svoju drzavnost i tako obezbedili jos bolju poziciju za dalje pregovore i postizanje njihovog jedinog cilja secesije i otcepljenje celog kosova i Metohije.Zato bi bila velika greska i paradoks primiti takvu jednu nepostojecu tvorevinu u Interpol.To sve bi bilo pogubno za Srbiju , Region i citavu Evropu.

(sreda, 07. nov 2018, 20:51) - Ruzica [neregistrovani]

interpol

srecom u ovakvim organizacijama nema mesta za lazne drzave

(sreda, 07. nov 2018, 20:46) - Milica [neregistrovani]

Poternica

Njima je mesto na poternici u Interpolu.

(sreda, 07. nov 2018, 20:40) - anonymous [neregistrovani]

interpol

Ulazak Kosova u Interpol ce biti kraj za tu organizaciju.

(sreda, 07. nov 2018, 20:32) - Maja [neregistrovani]

KIM ne moze biti clan Interpola

Vlada Srbije nece dozvoliti da KIM bude clan Interpola.Prvenstveno KIM nije drzava,i nema prava da bude clan Interpola.takvu bolesnu ideju Albanaca necemo tolerisati.Zadatak Vlade Srbije je da brani interese svoje zemlje i svog naroda,i verujem da ce u tome i uspeti.

(sreda, 07. nov 2018, 20:19) - anonymous iz BG [neregistrovani]

Trojanac

Albancima bi Interpol poslužio samo za dalji progon Srba i huškanja sa okolnim zemljama. Njima je pravda stran termin, i u svakoj situaciji nestabilni su.