Brnabić zahvalila Uniji Komora na podršci integritetu Srbije

Predsednica Vlade Ana Brnabić je, na sastanku sa ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora Suefom Mohamedom El-Aminom, izrazila veliku zahvalnost toj državi na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, iskazanu kroz odluku da povuče priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Premijerka je istakla da Srbija ostaje posvećena očuvanju mira u regionu i nastavku dijaloga sa Prištinom i dodala da je za Srbiju ovakva podrška Unije Komora od velikog značaja.

El-Amin je naglasio da je Unija Komora i ranije podržavala pozicije Srbije u organizacijama u kojima Srbija nije član, čvrsto braneći principe međunarodnog prava i poštovanja teritorijalnog integriteta Srbije, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Ministar inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komoraje istakao da je potpisivanje Memoranduma o razumevanju između dve zemlje veoma značajno, jer otvara prostor za unapređenje saradnje u oblasti obrazovanja, poljoprivrede, odbrane, kao i u drugim oblastima.

Brnabićeva se zahvalila El-Aminu na pozivu da poseti Uniju Komora i ocenila da bi ta poseta doprinela razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa.

broj komentara 0 pošalji komentar