Priština: Nema istine u vesti da je Unija Komora povukla priznanje

Savetnik kosovskog ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija kaže da nema ničeg istinitog u vesti da je Unija Komora povukla priznanje nezavisnosti Kosova.

"Ne, nema ničeg istinitog u vezi sa ovom vešću", rekao je kratko Jetljir Ziberaj za lajmi.net.

Kako se navodi, srpska diplomatija, na čelu sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem, stalno lobira protiv nezavisnosti Kosova i povlačenja priznanja od strane zemalja koje su već priznale državu Kosovo.

Unija Komora se nalazi uz istočne obale Afrike u Indijskom okeanu, a priznanje nezavisnosti Kosova se desilo 19. maja 2009. godine, navodi Lajmi.

Šef diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu da je Unija Komora povukla priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Dačić je na konferenciji za novinare sa ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora, Suefom Mohamedom el Aminom, rekao da je to deseta zemlja koja je povukla priznanje.

Kosovska skupština vanredno o povlačenju priznanja

Predsedništvo Skupštine Kosova je prihvatilo zahtev opozicionih stranaka da se za 16. novembar zakaže vanredna sednica na kojoj bi se raspravljalo o radu Ministarstva spoljnih poslova Kosova i povlačenju priznanja nezavisnosti.

Da se to pitanje stavi na dnevni red tražili su Demokratski savez Kosova i Samoopredeljenje, navodeći da ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli nije pokazao odgovornost prema Skupštini koju ne informiše o radu tog ministarstva, preneo je RTK.

Posle sednice Predsedništva medijima se obratio predsednik Skupštine Kadri Veselji koji je najavio vanrednu sednicu 16. novembra i istakao da se skupština "vraća u normalizaciju".

"Postoji pozitivna komunikacija pozicije i opozicije. Mi ćemo preduzeti obaveze u odnosu na naše građane, posebno po pitanju evrointegracija. Nastavljamo sednicu sa tačkama sa prethodnih zasedanja, očekujemo i angažovanje opozicije jer postoje dobri znakovi da će se oni vratiti radu u Skupštini", rekao je Veselji.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 07. nov 2018, 20:43) - anonymous [neregistrovani]

da

Da,. neko ce da poveruje u to sto vi tvrdite.

(sreda, 07. nov 2018, 15:07) - anonymous [neregistrovani]

Naravno

Njima takva vest ne odgovara

(sreda, 07. nov 2018, 14:32) - anonymous [neregistrovani]

Jelena

Može on to da poriče koliko god želi, ali činjenice govore drugačije.