Kosovska carina počela primenu odluke o dodatnom porezu na srpsku robu

Kosovska carinska služba počela je da primenjuje odluku kosovske vlade o dodatnom oporezivanju od 10 odsto, na uvoz proizvoda iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine, potvrdio je portparol kosovske carine Adriatik Staviljeci.

Adriatik Staviljeci je rekao da se radi o obimu robe vredne stotine miliona evra tokom godine.

"Moramo imati u vidu da postoji veliki obim uvoza iz Srbije, jer za godinu dana uvozimo oko 400 miliona evra proizvoda, dok iz Bosne i Hercegovine u jednoj godini uvozimo robe vredne oko 80 miliona evra", rekao je Staviljeci prištinskim medijima.

Premijerka Ana Brnabić, Srpska lista, kao i kosovski zvaničnici, reagovali su na uvođenje dodatnog poreza.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво