Kosovska carina počela primenu odluke o dodatnom porezu na srpsku robu

Kosovska carinska služba počela je da primenjuje odluku kosovske vlade o dodatnom oporezivanju od 10 odsto, na uvoz proizvoda iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine, potvrdio je portparol kosovske carine Adriatik Staviljeci.

Adriatik Staviljeci je rekao da se radi o obimu robe vredne stotine miliona evra tokom godine.

"Moramo imati u vidu da postoji veliki obim uvoza iz Srbije, jer za godinu dana uvozimo oko 400 miliona evra proizvoda, dok iz Bosne i Hercegovine u jednoj godini uvozimo robe vredne oko 80 miliona evra", rekao je Staviljeci prištinskim medijima.

Premijerka Ana Brnabić, Srpska lista, kao i kosovski zvaničnici, reagovali su na uvođenje dodatnog poreza.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 07. nov 2018, 13:02) - Marenda [neregistrovani]

Glup potez

Iz Srbije uvoze najviše prehrambene proizvode, pa ako podignu carinu za 10% za toliko će biti i skuplje u marketima! To će se na kraju obiti o glavu njima a ne nama.

(sreda, 07. nov 2018, 12:51) - Vlajko [neregistrovani]

Reciprocitet

Pričaju o reciprocitetu, onda smo mi na redu. Uvesti im 10 odsto takse na pelazak preko teritorije Srbije i to za sve i autobuse i kamione i privatna kola sa KS oznakama. To je potpuno u saglasnosti sa njihovom merom nije nešto prejako kao kada bi zatvorili granicu pa bi do Evrope morali da idu 500 kilometara daljim putem, preko Makedonije, Bugarske, Rumunije i Mađarske. Ali i to je opcija ako budu nastavili.

(sreda, 07. nov 2018, 11:58) - anonymous [neregistrovani]

Pa,onda..

im ne slati robu ,pa neka uvoze od svojih "prijatelja" SAD i V.Britanije,Francuske i Nemacke ili jos bolje,posto su prijatelji neka im poklone za dzabe,posto se toliko zalazu za takozvanu drzavu Kosovo