Reagovanja na govor Zelenovića na skupu u Strazburu

Članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović poručila je predsedniku opštine Šabac Nebojši Zelenoviću da nigde u Evropi neće naići na razumevanje i podršku za kriminal i divlju gradnju. Gradski odbor Pokreta socijalista Šapca ocenio je da nije slučajno što je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović na skupu u Strazburu "blatio svoju državu", u trenutku kada, kažu, Srbija ekonomski, privredno i vojno jača i rešava svoje najbitnije državno pitanje.

Zorana Mihajlović je saopštila da Nebojša Zelenović  greši ako misli da će u Savetu Evrope ili u bilo kojoj drugoj evropskoj instituciji "naići na razumevanje za gradnju bez građevinske dozvole, jer Evropa takvu praksu ne poznaje".

Navodi i da je pogrešio ako misli da će mu u evropskim institucijama neko poverovati kad borbu protiv divlje gradnje, koja predstavlja krivično delo, pokušava da predstavi kao politički progon protiv njegovog koalicionog partnera iz Saveza za Srbiju i predsednika opštine Čajetina, Milana Stamatovića.

Mihajlovićeva je rekla da niko u Srbiji nije iznad zakona, pa ni predsednik opštine Čajetina.

Ona je dodala da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ranije podnelo prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal, kojom je obuhvaćen i predsednik opštine Čajetina, na osnovu podataka koji ukazuju da je na Zlatiboru na delu organizovani kriminal u oblasti građevinarstva.

Reagovao je i bivši gradonačelnik Niša i član vladajuće Srpske napredne stranke Zoran Perišić. Republika Srbija ima simetričan i ravnomeran odnos prema svima, rekao je Perišić i dodao da opštine Šabac, Paraćin i Čajetina nisu ni na koji način degradirane u odnosu na druge.

Gradski odbor Pokreta socijalista Šapca ocenio je da nije slučajno što je gradonačelnik Šapca "blatio svoju državu", u trenutku kada, kažu, Srbija ekonomski, privredno i vojno jača i rešava svoje najbitnije državno pitanje.

"Nije slučajno to što je marioneta Dušana Petrovića, Vuka Jeremića i Dragana Đilasa, Nebojša Zelenović baš u ovom trenutku išao po svetu da blati svoju državu. Očigledno je da je Zelenović apsolutno spreman na sve, pa čak i na to da se umesto sa svojim narodom svrsta sa Veseljijem, Ugljaninom, Komšićem i ostalim mrziteljima Srbije i da sa njima ruku pod ruku ide i blati Srbiju gde god može i gde god zatreba, samo da dobije još malo vlasti", navodi se u saopštenju Pokreta socijalista.

broj komentara 0 pošalji komentar