Zelenović: Blokira se rad opština u kojima je opozicija

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović poručio je na Kongresu lokalnih i regionalnih vlasti u Strazburu da vlast "blokira funkcionisanje demokratskih institucija u gradovima koje vodi opozicija".

Nebojša Zelenović je u obraćanju rekao da u tri opštine u Srbiji na čelu nisu predstavnici rukovodeće partije – Paraćinu, Čajetini i Šapcu – a da se na odbornike vrši pritisak da promene političko opredeljenje.

Tvrdi da su gradonačelnici iz opozicije pod pritiskom, navodi i da "država blokira novac" koji bi trebalo da im pripada i da se budžetska sredstva transferišu prema političkoj pripadnosti.

Kao primer je naveo grad Leskovac, koji je slične veličine kao Šabac, a koji je prošle godine dobio 12 miliona, a Šabac, kaže, samo 2,5 miliona evra iz državnog budžeta.

Zelenović je na Kongresu u jučerašnjem obraćanju rekao i da Šabac i Paraćin imaju najmanji broj zaposlenih u javnom sektoru, navodeći da, na primer, vrtić u Paraćinu ima problem u funkcionisanju jer nema dozvolu da zaposli nove radnike, a, prema njegovim rečima,  pojedine gradske projekte država sabotira.

"Ljudi u Srbiji žele više demokratije i pravde, a postaje sve teže da glasaju i svoju volju iskažu na slobodan način", rekao je Zelenović koji je pozvao Savet Evrope da pomogne "u stvaranju bolje atmosfere u Srbiji".

Zelenović je na kongresu govorio na poziv generalnog sekretara Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Andresa Kiefera.

broj komentara 0 pošalji komentar