Na opštine sa srpskom većinom preneta nadležnost nad imovinom

Imovina društvenih preduzeća koja se nalazi na Kosovu i Metohiji u opštinama sa srpskom većinom preneta je u nadležnost tih opština, a na taj način zaustavljena je i njena privatizacija.

Kako je saopštila Srpska lista, prenos imovine u nadležnost opština sa srpskom većinom učinjena je zahvaljujući zajedničkim, predanim i višegodišnjim radom predstavnika Srpske liste i ministra u ostavci u vladi Kosova Ivana Todosijevića.

Prenosom imovine zaustavljena je privatizacija koja je ekonomski i politički ugrožavala opstanak i ostanak srpskog naroda širom Kosova i Metohije u prethodnim godinama.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić ističe da će ta odluka unaprediti ekonomski ambijent u opštinama, ali i omogućiti stvaranje boljih ekonomskih uslova za građane na KiM.

Dodao je da je sam proces privatizacije na Kosovu i Metohije urađen na pogrešan način, te da je često kritikovan, ne samo od strane srpskih političkih predstavnika već i samih Albanaca, ali i međunarodnih organizacija.

Proces privatizacije unazadio je ekonomski položaj svih građana na Kosovu i Metohiji, ne samo Srba već i Albanaca, navodi se u saopštenju.

"Ovaj uspeh je na delu pokazao da Srpska lista brine o interesima građana i time opravdava više od 90 odsto srpskih glasova osvojenih na izborima", piše u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво