DS i SNS o uticaju na medije i policijskoj opremi

Demokratska stranka je saopštila da su danas realne pretnje za bezbednost i ugroženo pravo na slobodu mišljenja, kao i da je neslaganje razlog za opravdan strah. Šef poslanika SNS-a Aleksandar Mirković rekao je da su građani jasno stavili do znanja da žele otklon od DS-a.

Demorkatska stranka je saopštila da bi ministar policije Nebojša Stefanović "morao da razgraniči svoje uloge... bar pred kamerama".

"Nemoralno je da neko plaćen da štiti bezbednost svih građana preti i zloslutno najavljuje prebijanje novinara. Političar koji je tužio novinare nema prava da optužuje druge", navodi se u saopštenju demokrata.

DS ocenjuje da zaštitnu opremu danas "mogu da nose svi koji ne misle kao Aleksandar Vučić".

"Samo su danas realne pretnje za bezbednost i ugroženo pravo na slobodu mišljenja. Samo je danas neslaganje razlog za opravdan strah. Jedino sada i ovde su deo svakodnevice vatreni obračuni, namešteni tenderi, sumnjive kupovine, nepoznato poreklo novca, noćna rušenja i dnevna hapšenja istine", smatraju u DS-u.

Navode da ima mnogo pitanja na koja je ministar policije dužan da odgovori "pre svakog pokušaja odbrane lika i dela Aleksandra Vučića".

"Preporučenu opremu nećemo navući, kao što nismo povez preko očiju stavili. Ministar Stefanović neka počne da se stara o nabavci opreme za policajce koji časno i profesionalno rade svoj posao", zaključuje se u saopštenju.

Na saopštenje DS-a reagovao je šef odborničke grupe Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković.

"Danas je svima jasno da su Demokratska stranka i Dragan Đilas svoju pogubnu vladavinu doživljavali kao pozorište u kome je svaki član Vlade imao svoju ulogu kao glumac na pozornici, posebno kada se uključe kamere", navodi se u saopštenju Mirkovića.

Prema rečima Mirkovića, Đilas, kao bivši gradonačelnik i tada visoki stranački funkcioneri, preko svojih firmi ostvarivali su profit poslujući sa budžetskim korisnicima, ministarstvima, javnim preduzećima i javnim servisom.

Naveo je i da je policajac u to vreme nosio iscepanu uniformu i pohabanu i odlepljenu cipelu.

"Za razliku od vas, Vučić i Stefanović i te kako znaju da policajac predstavlja svoju državu i tako se prema njemu i odnose. 'Zaštitnu opremu' su stavili građani i jasno vam stavili do znanja da žele otklon od vas, kako vam to nije jasno", zaključio je Mirković.

Gradski odbor SNS-a u Beogradu je saopštio da DS pokušava da napadom na ministra Stefanovića sakrije da "upravo oni predstavljaju Savez u kome ljudi prebijaju novinare, izbacuju ih sa konferencija, crtaju im mete na čelu jer ne misle kao oni, čak traže i višegodišnje zatvorske kazne za njih samo zato što su pisali i postavljali pitanja u vezi sa lopovlucima predstavnika interesnog saveza".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво