Ljajićevi poslanici opet u klupama

Poslanici Socijaldemokratske stranke Srbije (SDPS), čiji je lider Rasim Ljajić, vratili su se u Skupštinu Srbije, jer je, prema njihovoj oceni, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović odagnao sve sumnje u vezi sa optužbama koje je lider radikala Vojislav Šešelj uputio na račun njihovog lidera. Polemika između poslanice SRS-a Vjerice Radete i poslanika SDPS-a Muamera Bačevca.

Vojislav Šešelj je rekao da je Ljajić vođa jednog od najjačih narko-kartela na području Srbije, a ministar unutrašnjih poslova je pre dva dana upravo u parlamentu rekao da MUP nema saznanja da je Ljajić deo ili organizator neke kriminalne grupe.

"Poslanička grupa SDPS-a se vratila i nastavlja da aktivno učestvuje u radu skupštine i da podržava politiku većine u parlamentu i našeg glavnog partnera Srpsku naprednu stranku", rekao je za Tanjug potpredsednik Narodne skupštine Vladimir Marinković (SDPS).

Istakao je da je potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović u svojoj izjavi pre dva dana odagnao sve sumnje u vezi sa, kako kaže, brutalnim i suludim napadima i optužbama Vojislava Šešelja.

Marinković ocenjuje da je Šešelj protiv svega što predstavlja "normalnost" u političkom životu, dok je, kako kaže, personifikacija "normalnosti", dijaloga, rezultata i rada upravo Rasim Ljajić.

Polemika u Skupštini

Ministar Stefanović je ponovio u Skupštini Srbije da MUP ne raspolaže informacijama da je ministar Ljajić deo ili organizator neke kriminalne grupe, a potom je došlo do rasprave između poslanice Srpske radikalne stranke Vjerice Radete i poslanika Socijaldemokratske partije Srbije Muamera Bačevca.

Bačevac je rekao da Radeta nema pravo da licitira s moralom jednog čoveka (Ljajića) koji je dobro poznat Srbiji, a dobro je, kaže, s druge strane poznata i Radeta po svojim amoralnim nastupima i tvitovima kojima je uzbunila javnost na Balkanu.

"Za njenu informaciju, Skupština grada Novog Pazara donela je odluku da se ime jednog platoa u tom gradu nazove po pokojnoj predsednici udruženja 'Majke Srebrenice' Hatidži Mehmetović. Ima ona još koga ko stoji iza nje", rekao je Bačevac.

Radeta je pre nekoliko meseci objavila tvit: "Čitam umrla Hatidža Mehmetović iz udruženja biznismenki Srebrenice. Ko li će je sahraniti. Muž ili sinovi?!"

Bačevac je potom nastavio obraćanje povezujući radikale s poslanikom Muamerom Zukorlićem.

Za reč se javila Radeta, koja se obratila ministru Nebojši Stefanoviću, koji je govorio o aferi "Tesla banka" u Hrvatskoj, ali i o ministru Ljajiću.

"Nisam zadovoljna odgovorom. Lepo ste rekli dokle je stigao predmet gde su (Bojan) Pajtić i (Boris) Tadić oštetili državu za šest miliona evra. Izgleda za ove ostale i Ljajića moramo da čekamo radikalskog ministra da upozna javnost sa svim tim", rekla je Radeta.

Ona se osvrnula i na to što će Novi Pazar dobiti plato po Hatidži Mehmetović.

"Ja tu Hatidžu nisam vređala ni na verskoj, ni na nacionalnoj osnovi, već sam govorila o nekome ko je bio zlo. I sram tebe bilo", rekla je Radeta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво