Deset organizacija se priključilo Savezu za Srbiju

Savez za Srbiju (SzS) predstavio je 10 organizacija koje su se priključile Savezu i čijim su predstavnicima uručeni seritfikati o pristupanju konferenciji SzS.

SzS-u su se priključili Pokret za porodicu, Grupa građana "Pirotska nova snaga", Pokret veterana Srbije, Udruženje građana "Mladi Mladenovca", Pokret za naš grad iz Kragujevca, Udruženje građana "Izbor postoji" iz Bora, Socijalistički pokret Srbije iz Obrenovca, Udruženje građana "Glasno za omladinu" iz Bora, Protiv diktature i Udruženje građana "Pokret za bezbednost Srbije".

Predsedavajući SzS za novembar Dragan Đilas rekao je da će Savez narednih nedelja objaviti ko se još priključio i da je ideja da se SzS proširi na teritoriju čitave Srbije.

Upitan o tome sa kim još pregovaraju i da li razgovaraju sa Demokratskom strankom Srbije (DSS), Đilas je rekao da je SzS otvoren za sve koji prihvataju njihov program od 30 tačaka.

"Mi smo otvoreni za saradnju sa svima koji prihvate platformu. Ne zovemo nikoga. Ne prisiljavamo nikoga", rekao je Đilas.

Predstavnik udruženja građana "Glasno za omladinu" Vlada Stojčević rekao je da se ta organizacija pridružila SzS-u jer smatra da aktuelna vlast svake godine otera oko 60.000 mladih iz Srbije, što je grad veličine Bora ili Boljevca, a da SzS vidi kao jedinu alternativu.

Događaju su prisustvovali i glavni urednik dnevnog lista Informer Dragan Vučićević i dve ekipe televizije Pink, koji su ušli u raspravu sa Đilasom, koji nije želeo da odgovara na njihova pitanja.

Vučićević je pitao Đilasa zbog čega on treba da ide u zatvor, a Đilas je rekao da ni njemu ni televiziji Pink neće odgovarati jer oni nisu mediji već "agitatori predsednika Srbije Aleksandra Vučića" i "kuće mržnje".

Đilas je optužio televiziju Pink da je medijski učestvovao u ubistvu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво