Poslanička pitanja o korupciji, dopunama Krivičnog zakonika...

Poslanici Skupštine Srbije su na sednici postavljali pitanja, među kojima zašto Srbija još nije podnela izveštaj o borbi protiv korupcije Savetu Evrope i da li su poslanici Aleksandar Martinović i Vladimir Orlić u skladu sa zakonom zaposleni u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji.

Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić pitao je premijerku Anu Brnabić zašto nijednu od 13 preporuka Antikorupcijskog tela Saveta Evrope iz 2015. godine Vlada još nije usvojila i primenila.

Upitao je i zašto Srbija nije ispoštovala ni rok u kome treba da se dostavi izveštaj Grupi država za borbu protiv korpupcije Saveta Evrope (GREKO).

"Sutra je zadnji dan da Srbija podnese taj izveštaj, a očigledno je da on neće biti poslat na vreme zato što mi tek danas raspravljamo o nekim zakonima koji se tiču tih preporuka, kao što je Zakon o lobiranju", rekao je Aleksić.

Poslanik DS-a Balša Božović tvrdi da je prosvetna inspekcija utvrdila da su šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović i njegov zamenik Vladimir Orlić nezakonito zaposleni u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji.

Božović navodi da su ti ugovori o radu nezakoniti, da je inspekcija naložila školi da se ti ugovori raskinu, ali to nije učinjeni, pa je pitao ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića šta će uraditi po tom pitanju.

Poslanik Marijan Rističević je upitao od kog novca Balša Božović kupuje garderobu koja košta po nekoliko hiljada evra i to u najskupljim buticima u Londonu.

"Njegov komad garderobe košta i po nekoliko vagona pšenice i zato ja pitam Ministarstvo finansija, poreske organe, odakle Balši Božoviću novac da kupuje tako skupu garderobu i da može u jednom letu aviona do ekskluzivnih londonskih butika, da potroši do 20.000 evra", rekao je Rističević.

Poslanica "Dosta je bilo" Tatjana Macura je, između ostalog, pitala predsednicu Narodne skupštine Maju Gojković kada će na dnevni red doći predlog izmene i dopune Krivičnog zakonika za koji je, kako je dodala, potpis dalo 160.000 građana Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво