Brnabićeva o rekonstrukciji Vlade: Ne licitirajte imenima

Premijerka Ana Brnabić je zamolila da se ne licitira u vezi s rekonstrukcijom Vlade i poručila da neće da izdvaja nikoga iz svog tima.

"Kada i ako bude bilo promena u Vladi – biće ih, ali nemojte da licitirate imenima. To nije u redu i nije korektno. Ja neću diferencirati između članova mog tima", rekla je premijerka odgovarajući na pitanje novinara u Novom Sadu da li će biti smena u Vladi.

Upitana da li se "klimaju stolice" ministarkama Zorani Mihajlović i Jadranki Joksimović, Brnabićeva je reagovala rečima: "Ne, ne, stvarno nemojte da izdvajate nikog iz mog tima. Svi rade, imaju ogromne obaveze, a takve stvari mogu samo da im skrenu misli sa posla, što nije dobro za Srbiju i građane." 

Oglasio se i potpredsednik SNS-a Miloš Vučević koji je izjavio da pemijerka Ana Brnabić ima punu podršku i od predsednika Vučića i od SNS-a. 

Vučević je dodao da svi u SNS koji radom dezavuišu politiku predsednika države Aleksandra VUčića, Vlade Srbije ili stranke, moraju biti politički sankcionisani.

"Svi oni koji se kriju iza Aleksandra Vučića i stranke, a rade nešto sasvim drugo od politike stranke, ne mogu da uživaju poverenje stranke", rekao je Vučević novinarima u Novom Sadu.

Premijerka Ana Brnabić je odgovorila i na pitanje o tome što su pojedini opozicioni lideri kritikovali reči predsednika Aleksandra Vučića u Kraljevu, upućene turskom investitoru, kao uvredljive za žene.

"Opozicioni lideri smatraju da je nešto uvredljivo za žene? Zapanjili ste me, verujte mi. Da oni smatraju da je nešto uvredljivo za žene to je... Dobro, mislim da mi potpuno drugačije shvatamo šta je uvredljivo za žene, a šta nije", rekla je premijerka.

Brnabićeva o medijskoj strategiji

Ana Brnabić je rekla i da je njen tim u stalnoj komunikaciji sa predstavnicima medijskih udruženja, sa kojima se radi na novoj medijskoj strategiji, da im ona uvek stoji na raspolaganju i da o svemu mogu da razgovaraju, ali da je neozbiljno da, šta god da se desi, neko preti da će da izađe iz radne grupe.

Brnabićeva je, upitana da prokomentariše nove zahteve medijskih udruženja, koja su "ispunjenjem tih zahteva, uslovila nastavak učešća u izradi medijske strategije", rekla da je postoji stalna komunikacija sa njima, te da im ona stoji, kao i uvek, na raspolaganju, kao i ceo njen tim.

Kako je rekla, ne bismo imali potrebu za medijskom strategijom i novim setom medijskih zakona da je sve odlično i da postoji potpuno poverenje, i istakla da na tom poverenju treba da se radi i treba biti posvećen dijalogu.

Prema njenim rečima, rad na Strategiji za sada ide "dosta dobro".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара