Crnogorski oficir se pridružio osoblju Kfora

Crna Gora je postala je 29. zemlja članica Kfora. General-major Salvatore Kuoči rekao je da odluka Crne Gore da bude deo operacije kao što je Kfor predstavlja konkretan korak ka normalizaciji regiona.

General-major Salvatore Kuoči predsedavao je svečanom prijemu Crne Gore u Kfor, kojem je prisustvovao i ministar odbrane Crne Gore Predrag Bošković, saopštio je Kfor.

Štabni oficir iz Crne Gore pridružio se osoblju koje čine pripadnici 28 zemalja, od kojih su 20 članice NATO-a, a osam su zemlje partneri, a koje trenutno imaju svoje vojnike u Kforu.

"Za zemlju suseda kao što je Crna Gora, važno je što će doprineti bezbednom i sigurnom okruženju i slobodi kretanja na Zapadnom Balkanu. Odluka da bude deo operacije kao što je Kfor predstavlja konkretan korak ka normalizaciji regiona", istakao je komandant Kfora, general-major Salvatore Kuoči.

NATO smatra dobrodošlim upućivanje pripadnika iz bilo koje druge zemlje članice ili partnera u Kfor, radi konsolidacije stabilnosti i bezbednosti Balkana.

Učešće Crne Gore u Kforu predstavlja dodatnu podršku Kforovoj "trajnoj posvećenosti".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи