Brnabić: Italija jedan od najvažnijih partnera Srbije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa ministarkom odbrane Republike Italije Elizabetom Trentom o daljem jačanju odnosa dve zemlje, evropskim integracijama Srbije, kao i o aktuelnoj političkoj situaciji u regionu.

Ana Brnabić ocenila je da je Italija jedan od najvažnijih partnera Srbije i da je dobre odnose na svim poljima neophodno dalje graditi i razvijati.

Ona je izrazila zahvalnost na snažnoj i kontinuiranoj podršci koju nam Italija pruža na evropskom putu i istakla da Srbija ozbiljno pristupa sprovođenju reformi neophodnih za članstvo u Evropskoj uniji.

Sagovornice su se saglasile da su mir i stabilnost od ključnog značaja, kao i da je potrebno nastaviti dijalog Beograda i Prištine kako bi se došlo do kompromisnog rešenja, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Trenta je istakla da je misija Kfora-a važna i da će, pod komandom italijanskog generala, nastaviti da radi na očuvanju mira i stabilnosti na Kosovu i Metohiji.

Brnabićeva je navela da će sledeća godina biti veoma važna za odnose dve zemlje jer će obeležiti dva velika jubileja: 140 godina diplomatskih odnosa i deset godina strateškog partnerstva. Premijerka je predložila da konkretan doprinos jačanju partnerstva bude zajednička sednica dve vlade u Beogradu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво