Reagovanja na donošenje zakona o transformaciji KBS-a

Takozvana vojska Kosova je vojska koja se stvara da bi pretila Srbiji i Srbima, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin. Marko Đurić poručuje da odluka Prištine može da ima nesagledive posledice i da Beograd zahteva oštru reakciju međunarodne zajednice.

"Dokle god je Rezolucija 1244 na snazi na Kosovu i Metohiji ne može biti nikakve druge oružane sile osim Kfora. 'Vojska Kosova' u kojoj nema Srba i protiv koje su i Srbi i Srbija je vojska koja se stvara da bi pretila Srbiji i Srbima" rekao je Aleksandar Vulin.

Dati nekažnjenim teroristima u ruke teško naoružanje je pretnja miru i prilika da ponove svoje zločine, rekao je Vulin povodom usvajanja sva tri predloga o transformaciji KBS u vojsku od strane kosovske skupštine.

Odluka pokrajinskog parlamenta u Prištini o usvajanju seta zakona o transformaciji takozvanih Kosovskih snaga bezbednosti, odnosno uvod u stvaranje takozvane vojske lažne države Kosovo može da ima nesagledive posledice po bezbednost u regionu, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Đurić je poručio da Beograd zahteva i očekuje oštru reakciju međunarodne zajednice koja ima ovlašćenja i moralno je i politički odgovorna da spreči dalju eskalaciju i militarizaciju regiona.

"Srbija će štititi svoje interese na celoj svojoj teritoriji i štitiće prava i bezbednost svih svojih građana, bez obzira na sve pokušaje da se dođe do eskalacije i destabilizacije", rekao je Đurić. 

"Zapad na strani Prištine kad se krše zakoni protiv Srba" 

Srpska lista smatra da su predstavnici prištinske administracije odlukom da započnu formiranje "nekakve vojske" na Kosovu i Metohiji ugrozili mir i bezbednost, ali i budućnost zapadnog Balkana. 

"Ovakvim delovanjem koje dolazi uz nesumnjivu saglasnost zapadnih zemalja koje danas ćute na ovo protivpravno delovanje, najdirektnije će ugroziti mir na Kosovu i Metohiji", navodi se u saopštenju Srpske liste. 

Srpska lista tvrdi i da je današnje glasanje izvedeno protivno kosovskim zakonima, čime je, kažu, razotkriven "licemerni odnos dvostrukih aršina nekih zapadnih sila". 

"Oni ćute ne samo na kršenje zakona, ustava i Rezolucija SB UN 1244, već su na današnji dan organizovali zajedničku vežbu KFOR i KBS, čime su najdirektnije stali na stranu Prištine i pokazali da se zakoni ne moraju poštovati ako se kršenje vrši protiv Srba i srpskih interesa", navodi Srpska lista. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво