Nogo: Ostajem pri svojim rečima

Poslanik Dveri Srđan Nogo, koji je zapretio smrću predsedniku i premijerki, rekao je da stoji iza svojih reči i pozvao tužilaštvo da reaguje ukoliko je prekršio bilo koji član zakona.

Srđan Nogo je na sednici Skupštine Srbije, pošto se povela polemika o njegovoj izjavi, poslanicima poručio da pogledaju snimak onoga o čemu je govorio, pa tek onda da komentarišu njegovu izjavu.

"Niste vi ti koji treba da tumačite da li je kršen zakon, već nadležno tužilaštvo", tvrdi Nogo.

Poslanik SPS-a Neđo Jovanović izjavio je da je pozivanje na ubistvo predsednika i premijera države ništa drugo nego poziv na puč, na rušenje sistema, na uništavanje pravno uređene države.

"Ko će za to da podnese odgovornost? Da li to znači da samo deklarativno prihvatamo da je neko ovde rekao, evo, ja sam tu da mi sude, ili zaista da se pokrenu mehanizmi koji će utvrditi odgovornost na adekvatan način?", upitao je on.

U diskusiju se uključio i poslanik SNS-a Milimir Vujadinović, koji je zatražio da se Nogu zabrani učešće na sednicama Narodne skupštine, dok je šef poslaničke grupe SNS-a Aleksandar Martinović rekao da je u Srbiji završen period fašističke okupacije i da je Srbija slobodna, suverena i demokratska zemlja.

"Svako ima pravo da iskaže svoje političko mišljenje, ali da poziva na ubistvo predsednika Vlade i predsednika Republike, da poziva na vešanje, to mora da se osudi i sa tim rečnikom mora da se prestane", podvukao je Martinović.

Poslanik SNS-a Srbislav Filipović rekao je da oni koji pozivaju na silovanje i ubistvo moraju biti sankcionisani i da takvima nije mesto u Narodnoj skupštini.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво