Reagovanja na pretnje Srđana Noga

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović, ministar odbrane Aleksandar Vulin i potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić osudili su pretnje Srđana Noga, koji je, prema snimku na "Jutjubu", zapretio smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i premijerki Ani Brnabić.

Nogo je rekao da je, prema njegovim saznanjima, Ana Brnabić već parafirala Dablinski sporazum sa EU o migrantima, i da, "ukoliko je parafirala ovaj sporazum, ona treba da bude obešena istog časa na Terazijama. A pored nje i obešen Aleksandar Vučić", prenosi Tanjug.

"Ukoliko je Ana Brnabić zaista parafirala Dablinski sporazum, a ja imam neke podatke da jeste, onda Brisel Srbiji može isporučiti milion i dvesta hiljada migranata", rekao je Nogo.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović najoštrije je osudila ove pretnje i pozvala nadležne organe da odmah reaguju.

"Najoštrije osuđujem napad i pretnje smrću koje je poslanik Dveri Srđan Nogo izrekao na račun premijerke Ane Brnabić i predsednika Srbije Aleksandra Vučića", izjavila je Mihajlović.

"Uvek ću reagovati i štititi sve od onih koji svoju politiku baziraju na nasilju, uvredama, klevetama i prostakluku. Ovom pretnjom smrću Dveri su još jednom pokazale kakva je politika opozicionog Saveza za Srbiju", istakla je Mihajlović u saopštenju.

U svakoj zemlji postoje fašisti koji bi da ruše vlast na ulici i ubijaju, ali samo u Srbiji ne odgovaraju za pretnje i nasilje, izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući pretnje smrću poslanika Noga.

"Dveri koje tuku žene i njihovi koalicioni partneri koji bi da ih siluju, i ne mogu ništa drugo da kažu i misle. Ono što nije jasno je kako pravosudni organi mirno posmatraju pretnje smrću, silovanjem, pozive na državni udar i nikoga ne pozivaju na odgovornost", poručio je Vulin u reagovanju.

Reagovao je i potpredsednik Glavnog odbora SNS Marko Đurić, koji takođe očekuje da nadležni hitno reaguju na otvorene pretnje smrću predsedniku i premijerki.

"Pozivi na nasilje sa kojima je bez ikakvog ustezanja i ograde u javnost izašao narodni poslanik Dveri Srđan Nogo jesu nesumnjiv napad na državu i društveni poredak", izjavio je Đurić.

"Posle poziva na silovanje premijerke upućenih iz Saveza za Srbiju, od kojeg se niko iz tog bloka do danas nije izvinio predsednici vlade i javnosti, sa iste adrese stigao je otvoreni poziv na prevrat i pogubljenje demokratski izabranih predstavnika vlasti, na šta bi, za početak, morao da reaguje parlament čiji je Nogo član", ukazao je Đurić u saopštenju.

Upozorio je da je "opozicija u Srbiji olako počela da preti silovanjima i vešanjima", ohrabrena činjenicom da, kako kaže, nivo demokratije i ličnih sloboda nikada nije bio veći nego što je od trenutka kada je na vlast u ovoj zemlji došla Srpska napredna stranka. Međutim, ističe da je tako nešto nedopustivo u bilo kojoj demokratskoj državi.

"Stepen nekulture i agresivnosti koji gotovo svakodnevno pokazuju predstavnici Saveza za Srbiju je prešao sve granice tolerancije jedne umerene i demokratske vlasti, i u interesu građana i države konačno se mora povući crta između slobode govora i divljaštva", istakao je Đurić.

Poručio je i da građani Srbije moraju odlučnom reakcijom države da budu ospokojeni i uvereni da "bahati nasilnici iz Saveza za silovanje i linč nikada neće biti u prilici i da relizuju svoje pretnje".

Oglasio se i predsednik Glavnog odbora SNS-a Milenko Jovanov koji je zatražio reakciju tužilaštva.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи