Obradović: I kiparska delegacija napustila skup u Beču

O detaljima napuštanja srpske i španske delegacije Međuparlamentarne konferencije o zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj i odbrambenoj politici EU koja je nedavno održana u Beču danas je članove Odbora za spoljne poslove obavestio predsednik tog tela Žarko Obradović.

Delegacije su napustile Konferenciju u Beču u znak protesta zbog predstavljanja privremenih institucija iz Prištine sa zastavom i nazivom "Kosovo", ali bez zvezdice.

Žarko Obradović je poslanicima preneo da je u međuvremenu u Skupštinu Srbije stiglo saopštenje Predstavničkog doma Republike Kipar u kome se navodi da je i kiparska delegacija takođe napustila konferenciju smatrajući da je zemlja domaćin prekršila proceduralna pravila Konferencije pozivom predsatvnicima tzv. kosovskog parlamenta da budu posmatrači.

Kako je saopšteno iz Skupštine, potez delegacija Srbije, Španije i Kipra naknadano je potvrdio i sam organizator, tako što je poslao listu prisutnih na Konferenciji, a u kojoj su predstavnici tzv. "Kosova" bili označeni sa zvezdicom i fusnotom.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво