Brnabić: Putinova poseta je velika čast za Srbiju

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić navela je tokom razgovora sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Čepurinom da je za Srbiju velika čast to što će predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, na poziv srpskog predsednika, posetiti Srbiju u januaru naredne godine.

Ana Brnabić je dodala da će to biti i izuzetna prilika da se saradnja naših zemalja učvrsti i potvrdi tradicionalno prijateljstvo dva naroda, naglasivši da se očekuje i potpisivanje više sporazuma koji će bliže urediti određene oblasti saradnje dve države, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

"Ambasador Čepurin je izrazio zadovoljstvo zbog kontinuiteta dijaloga, saradnje i razmena poseta na najvišem nivou, podsetivši i na skorašnju veoma uspešnu posetu predsednika Vučića Rusiji", navodi se u saopštenju.

Na sastanku je razgovarano o saradnji u oblasti ekonomije, energetske stabilnosti i kulture kao i srpsko-ruskom Međuvladinom komitetu za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, koji će zasedati u Beogradu u novembru ove godine.

Brnabićeva je iskoristila priliku da se zahvali na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i našem konstruktivnom pristupu u pronalaženju kompromisnog i trajnog rešenje za pitanje Kosova i Metohije.

Govoreći o ekonomskoj saradnji, ambasador je istakao značaj Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, koji se pod pokroviteljstvom predsednika Ruske Federacije održava u junu naredne godine i pozvao premijerku da učestvuje na ovom važnom svetskom ekonomskom događaju, dodaje se u saopštenju.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво