Kadri Veselji: Ove godine formiramo vojsku

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji izjavio je da će ove godine biti formirana kosovska vojska, ne precizirajući datum.

"Mi ćemo formirati kosovsku vojsku u partnerstvu sa SAD-om i NATO-om. Da li to neko želi ili ne, ove godine će to biti učinjeno. Srpska lista je protiv, ali mi ćemo raditi. Moramo je ojačati i učiniti je oružanim snagama Kosova. Mi ćemo raditi na osnaživanju i povećanju budžeta sa desetinama miliona", rekao je Veselji u Prištini.

Dodao je da se u Skupštini nastavlja zasedanje prekinute sednice, a da je sledeća zakazana za četvrtak.

"U četvrtak će na dnevnom redu biti paket zakona o transformaciji KSB-a u vojsku", rekao je Veselji, čime je potvrdio da je predsedništvo na današnjoj sednici između ostalog podržalo i tri predloga zakona o formiranju vojske.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво