Ljimaj: Kosovo će imati vojsku do kraja novembra

Predsednik "Inicijative - Socijaldemokratije" i potpredsednik kosovske vlade Fatmir Ljimaj najavio je da će ove godine zakonski biti ustrojena kosovska vojska, precizirajući da bi to moglo da bude krajem novembra.

"U našim rukama je da donesemo zakone o Kosovskim snagama bezbednosti. Kosovo će imati vojsku do kraja sledećeg meseca, u skladu s parlamentarnim procedurama", rekao je Ljimaj na sastanku sa strukturama njegove stranke u Prizrenu.

Ponovio je da se o "teritoriji i nezavisnosti Kosova" ne može pregovarati, i da Kosovo nikada neće prihvatiti rešenje poput Republike Srpske.

"Postoje tri stvari koje očekujemo – liberalizaciju viza, formiranje vojske i članstvo u Interpolu", rekao je Ljimaj, koga je kosovska vlada ovlastila da bude njen glavni predstavnik u dijalogu sa Beogradom.

Ljimajevu najavu da bi nacrti zakona o transformaciji KSB mogli da budu podržani u parlamentu krajem novembra, podržao je poslanik iz redova Demokratske partije Kosova Mergim Ljuštaku. On se zalaže da to bude 28. novembra.

Taj datum Albanci slave kao dan zastave Republike Albanije.

broj komentara 6 pošalji komentar
(ponedeljak, 15. okt 2018, 14:05)
Петрија [neregistrovani]

нелегално

Нелегално сепаратистички режим на територији Косова и Метохији је упоран у кршењу међународниг права.Надајмо се да ће наше руководство предузети све мере како би спречило даљу легитимизацију лажне државе Косово...

(ponedeljak, 15. okt 2018, 12:00)
anonymous [neregistrovani]

Nadaju se prijemu u NATO :)

Zbog raznih previranja u samom "vrhu" priucenih politicara iz tzv. drzave ovakve izjave ne cude, samo pitanje je ok i kada preimenujete ROSU u vojsku sta dobijate time?Drzavnost ovim ne potvrdjuju, realnost je mnogo drugacija sve vise zemalja povlaci priznanje Kosova tako da ove izjave samo skrecu paznju sa pravih problema i imaju prolaznost samo u njihovim medijima.

(ponedeljak, 15. okt 2018, 11:54)
milan lala [neregistrovani]

Toboz vojska

Ti vojsku nikada neces imati , ti imas i to je poznato dobro naoruzanu teroristicku UCK - bandu .

(ponedeljak, 15. okt 2018, 08:19)
anonymous [neregistrovani]

Srtara izreka

Ko se mača laća, od mača će i stradati...

(nedelja, 14. okt 2018, 13:21)
anonymous [neregistrovani]

Vojska

Takozvano Kosovo odnosno Kosovo i Metohija ima svoju vojsku a to je vojska Srbije. Ako Limaj želi u albansku vojsku može slobodno preko Prokletija u Albaniju.

(nedelja, 14. okt 2018, 11:53)
anonymous Lala [neregistrovani]

Kolko vidim,

Ovima je samo rat u glavi .