Pahor: Zapadni Balkan mora da bude atraktivniji za EU

Zemlje zapadnog Balkana treba da rade na tome da postanu atraktivnije Evropskoj uniji, izjavio je predsednik Slovenije Borut Pahor na konferenciji Jadranski parlament koja je fokusirana na budućnost regiona posebno u EU i NATO.

Pahor je rekao da su države članice rezervisane prema proširenju jer evropski blok prvo mora da reši neke svoje unutrašnje probleme, prenela je STA.

Iako se čini da je Brisel zainteresovaniji za širenje nego u prošlosti, preduzeti su samo tehnokrtaski koraci u tom prvacu, dodao je Pahor.

On je rekao da to može da razume jer se Evropska komisija bavila mnogim drugim pitanjima.

Zbog toga, navodi, mir, bezbednost, pomirenje i prosperitet regiona će zavisiti od mudrosti lidera zemalja regiona.

Pahor veruje da oni moraju da pronađu način da region postane atraktivniji.

"Argument da EU mora da se proširi na zapadni Balkan jer bi region u drugom slučaju postao pretnja za EU nije dobar", rekao je Pahor.

"Naprotiv. Ako zajedno obezbedimo da te zemlje postanu atraktivnije za EU, to će poboljšati šanse da EU iskreno želi da se proširi na ovaj deo Evrope", istakao je slovenački predsednik.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво