Stranačka polemika o medijima

Socijaldemokratska stranka saopštila da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavama o Televiziji "Pink" prekršio zakon i nadležnosti, ulazeći direktno u nadležnosti REM-a i najavila da će na prvom sastanku opozicije o izbornim uslovima postaviti pitanje korišćenja nacionalnih frekvencija. SNS odgovara: Sloboda izbora je elementarna, ne samo kad je reč o radu medija, već i kad je reč o političkoj podršci građana.

U saopštenju SDS-a se podseća da je Vučić poručio da je "njemu bitno samo da Pink plaća porez" i da će "Pink još dugo raditi".

"On nam je ustvari poručio da danas u Srbiji nije bitno šta je po zakonu, već šta je njemu lično bitno. Postoje opravdane sumnje da je Pink Vučićeva privatna televizija i ta televizija godinama krši osnovna pravila za dobijanje nacionalne frekvencije", navodi se u saopštenju.

"Pink je režimski poligon za linčovanje političkih protivnika, paralelno tužilaštvo i sudnica i za to koristi nacionalnu frekvenciju koja je vlasništvo svih građana Srbije", ukazuje ta stranka.

U saopštenju SDS dodaje da uloga REM danas nije da razmatra prijave povodom zloupotrebe nacionalnih frekvencija, već da ignorisanjem ili nemuštim odgovorima učestvuje u režimskoj predstavi privida postojanja pravne države.

Bez pristupa medijima, nije moguće obezbediti ni fer izborne uslove, a mi danas živimo u državi u kojoj je režim privatizovao nacionalne frekvencije i u kojoj se Vučić ponaša i obraća kao vlasnik privatne kompanije, a ne predsednik države, ukazuje SDS.

Odgovor SNS-a

Srbija nema nameru da trguje slobodom, a sloboda izbora je elementarna, ne samo kada je reč o radu medija, već i kad je reč o političkoj podršci građana, poručio je član Predsedništva SNS-a Vladimir Orlić i istakao da "tu nema mesta tajkunsko-ljotićevskom klanu u paketu sa Borisom Tadićem", prenosi Tanjug.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Orlić kaže da je velika muka spopala Borisa Tadića, što je "posle neograničene vlasti, raskoši i uživanja o trošku naroda na koje je navikao", sada spao na nivo "beznačajnog dobacivača koji je sam sebi jedini glasač".

Zato Tadić sada mora da se preporučuje za saradnju tajkunsko-ljotićevskom "Savezu" Đilasa, Jeremića, Obradovića, Veselinovića i njima sličnih, kao i da sa medijskim tajkunom Đilasom poziva na ukidanje medija i targetiranje novinara.

Orlić kaže da Tadić sada "mora da podrži sve njihove stavove o oduzimanju frekvencija medijima, o zatvaranju neposlušnih redakcija, o ukidanju dozvola za rad svima koji njega i Đilasa ne kuju u zvezde, ali i o lustraciji svih političkih protivnika, uz neizbežni linč, silovanja, uličarsko divljanje zarad dolaska na vlast, vešanje o bandere, i ostale "demokratske" tekovine koje tajkunsko - ljotićevski kartel javno zagovara", ističe Orlić.

Tadić, dodao je Orlić, i dalje zaboravlja da je Đilasa javno optuživao za enormno lično bogaćenje dok je bio na vlasti, za tajkunsko gazdovanje medijima i brutalne medijske kampanje protiv svih koji su mu smetali dok je žario i palio napaćenom i opljačkanom zemljom.

"Baš kao što, kako kaže, zaboravlja i da je Jeremića opisivao kao potpuno nesposobnog, neviđenu štetočinu i zagovornika nezavisnog 'Kosova'. Šta mu onda smeta da zaboravi i divljanja Dveri i Veselinovića, njihovo fizičko nasilje nad ženama i otvorenu mizoginiju i fašizam? Zašto onda ne bi zaboravio i skandalozne pozive na silovanje premijerke Srbije. Dok se nada nekom novcu i nekom mandatu od trgovine sopstvenim stavovima i 'vrednostima', neka Boris Tadić ima u vidu: slobodom Srbija nema nameru da trguje", poručuje Orlić i ističe da je sloboda izbora je elementarna, ne samo kad je reč o radu medija, već i kad je reč o političkoj podršci građana.

"Na slobodnim izborima, pokazalo se mnogo puta, Tadić, Đilas, Jeremić, Obradović i ostali veselinovići nemaju šta da traže. Apsolutnu podršku narod tu daje uspešnoj politici, požrtvovanom radu i jasnim rezultatima Aleksandra Vučića, upravo zato – što ne boluje od zaboravnosti", naveo je naveo je Orlić u pisanoj izjavi.

broj komentara 0 pošalji komentar