Vulin i Jermekbajev o saradnji u oblasti odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se u Astani sa ministrom odbrane Kazahstana Nurlanom Jermekbajevim, na marginama dvodnevne posete toj prijateljskoj državi delegacije Srbije, koju predvodi predsednik i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić.

Ministar Vulin istakao je izuzetnu saradnju dve države u različitim oblastima, prvenstveno zahvaljujući dobrim ličnim odnosima dva predsednika - Srbije i Kazahstana.

Vulin i Jermekbajev izrazili su obostrano zadovoljstvo zbog prvog zvaničnog susreta, a tokom sastanka razgovarali su o stanju i perspektivama razvoja vojno-vojne i vojnotehničke saradnje, saopstilo je ministarstvo.

Ministar Jermekbajev pokazao je zainteresovanost za iskustvo naših mirovnjaka iz multinacionalne operacije u Libanu, jer će Kazahstan u tu misiju uskoro uputiti četu.

Predlog ministra odbrane Srbije bio je da instruktore obuke Vojske Srbije uputimo u Kazahstan, kao i da podoficiri oružanih snaga Kazahstana budu obučavani u našoj zemlji.

Vulin je uputio poziv kazahstanskom kolegi da poseti Srbiju, a ministar Jermekbajev istakao je i pozdravio učešće predstavnika oružanih snaga Kazahstana na predstojećoj vežbi REGEX, kao i vežbi o sajber bezbednosti u prestonici Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar