Vesić: Đilas bi da zabranjuje medije i ostavi narod bez posla

Član Predsedništva SNS Goran Vesić rekao je da bi "Dragan Đilas da zabranjuje medije, ukida slobodu govora, usput da proteruje strane investiture iz zemlje i tako narod Srbije ostavi bez posla i prava na rad".

Dragan Đilas, kaže Vesić, nije više samo tajkun i bogataš koji se obogatio na račun građana Srbije nego i "nerozni poštar" koji je počeo svakodnevno da piše pisma prvo MMF-u, a zatim uredniku Radio-televizije Srbije.

"Verovatno će sutra naći novu metu. I tako se Điki od bogatog tajkuna pretvorio u 'nervoznog poštara'. Naravno da ga je narod Srbije odavno prozreo", rekao je Vesić.

Naveo je da su tako i građanima smešne besmislice koje je Đilas juče napisao u pismu MMF-u.

Vesić je podsetio i na pismo Đilasa uredniku RTS-a u kom "kuka što ne može da komanduje RTS-u i da ucenjuje, kao što je ranije mogao dok je trgovao sekundama RTS i tako ih držao u šaci".

"Nakon odlaska Đilasa sa vlasti, mediji su u Srbiji konačno postali slobodni, pa ih uređuju isključivo urednici i novinara", gaže Goran Vesić.

Vesić je rekao da to Dragan Đilas nikako ne voli.

"Da je samo u pitanju RTS možda bismo mogli da kažemo da je Dragan Đilas ipak, samo zbog nekog samo njemu znanog povoda, ljut na RTS. Međutim, nije samo to u pitanju. Dragan Đilas bi da uređuje RTS, a televiziji Pink želi da oduzme pravo na rad", navodi Vesić.

Kaže da je Đilas sinoć na tribini u Požegi zatražio da se Televiziji Pink oduzme naconalna frekvencija, koju je ta televizija po zakonu, na slobodnom konkursu, dobila i za koju plaća dažbine nadležnim organima.

Mihajlović: Rezultati govore

Članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović izjavila je da rezultati Vlade govore da se Srbija ubrzano razvija, bez obzira na stalne napade opozicije kojima smeta svaki pokušaj modernizacije i razvoja.

Kako je dodala, kada MMF pohvali Srbiju za uređene javne finansije i sprovođenje reformi, onda ne valja MMF, kad se predloži izgradnja novih auto-puteva, opozicija je prva da bude protiv, a dok su bili na vlasti nisu mogli da završe ni Koridor 10.

Jedan od osnivača Saveza za Srbiju Dragan Đilas optužio je pre nekoliko dana šefa Misije MMF-a Džejmsa Rufa da namerno ignoriše činjenice kako bi hvalio ekonomske mere Vlade Srbije.

broj komentara 0 pošalji komentar