"Dobra saradnja srpske i italijanske policije"

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je u Beogradu sa brigadnim generalom italijanske Nacionalne policije Đenarom Kapoluongom o unapređenju saradnje policija dveju zemalja u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Na sastanku su razmatrani modaliteti saradnje u okviru IPA projekta "Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije na Zapadnom Balkanu: međunarodna saradnja u krivičnom pravosuđu", čiji je rukovodilac brigadni general Kapoluongo, saopštio je MUP.

Stefanović i Kapoluongo istakli su značaj međunarodne operativne policijske saradnje, posebno u oblasti borbe protiv terorizma, trgovine narkoticima i suzbijanja iregularnih migracija.

Kapoluongo je pozvao ministra Stefanovića da krajem oktobra prisustvuje konferenciji koja će, u okviru projekta, biti održana u Brinziju, a na kojoj se očekuje prisustvo ministara i direktora policija svih zemalja učesnica.

Na sastanku je konstatovana dobra saradnja srpske i italijanske policije, a ministar Stefanović se zahvalio Italiji na kontinuiranoj podršci našoj zemlji u procesu evropskih integracija.

broj komentara 0 pošalji komentar