Savez za Srbiju: Treba sprečiti rasprodaju privrednih bogatstava

Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas rekao je da će se znati da se u Srbiji nešto promenilo "kada televizija 'Pink' izgubi nacionalnu frekvenciju". 

"Nacionalna frekvencija je nacionalni resurs. A tamo niko ne može da čuje našu ideju da napravimo još 10 PKB-ova. Da minimalna plata treba da bude 350 evra i može da bude. Niko ne može da čuje: pa čekaj, ti Kinezi koji su kupili RTB Bor su državna firma. Pa što kineska država može da upravlja Borom a naša ne može?", rekao je Đilas na tribini u Požegi.

Učesnici su poručili da treba promeniti političku kulturu u zemlji i sprečiti, kako su naveli, rasprodaju privrednih bogatstava. 

Janko Veselinović, iz Pokreta za preokret, istakao je da ga Požega asocira na marmeladu iz "Budimke", saopštila je Pres služba SZS.

"Zašto tu marmeladu ne izvozimo u Kinu umesto papaka i svinjskih glava? Umesto da zatvaramo takve fabrike treba da ih pomažemo i subvencionišemo", rekao je Veselinović. 

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, upitao je zašto se subvencije umesto stranim ne daju domaćim privrednicima i poljoprivrednicima.

Borko Stefanović, predsednik Levice Srbije, je rekao da se Savez zalaže da se domaćim poljoprivrednicima povećaju subvencije. 

"Pa neće nas Arapi i Kinezi učiti kako se pravi džem od našeg voća. Mi hoćemo sve drugačije i zato je malo reći da neće biti Pinka. Mnogo toga lošeg neće biti, to im se zaklinjemo", dodao je Stefanović. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво