Tači Haradinaju: Ozbiljan čovek ne govori svakodnevno o ratu

Kosovski predsednik Hašim Tači poručio je kosovskom premijeru Ramušu Haradinaju, povodom njegovih izjava o dijalogu s Beogradom, da "ozbiljan čovek ne govori svakog dana o ratovima i tragedijama".

Osvrnuvši se na Haradinajevu izjavu da je "ideja o razmeni teritorije Kosova i Srbije mrtva", Tači je rekao da je od njega očekivao mnogo racionalniji i odgovorniji pristup.

"Naše pozicije nisu večne, predsednici i premijeri mogu da se menjaju, oni dolaze i odlaze, a pogotovu se mogu promeniti oni koji se ne poprave", poručio je Tači, prenela je RTK 2.

Tači je rekao da Haradinajeva izjava "pokazuje da je ili duhovit ili da čuva svoju stolicu", te istakao da je od premijera očekivao da bude racionalniji i odgovorniji kada daje izjave u vezi sa dijalogom.

"Ozbiljan čovek ne govori svakodnevno o ratovima i tragedijama, već o reformama", rekao je Tači.

On je ponovio svoje tvrdnje da "ni u kakvim okolnostima neće biti razmene teritorija, niti Zajednice (srpskih opština) sa izvršnim ovlašćenjima".

"Izražavam saučešće svima onima koji rade na podeli i takvoj Zajednici, a korekcija granice, obuhvatajući Preševsku dolinu, Medveđu i Bujanovac, ponavljam uveren sam da je to u interesu države Kosovo", tvrdi Tači.

Borba sa Beogradom se odvija za stolom u Briselu, rekao je Tači i pozvao političke subjekte da u, kako je naveo, najvažnijoj fazi dijaloga donesu zajedničku rezoluciju.

Tači smatra da je "sporazum Kosova i Srbije neophodan, jer bi u tom slučaju Srbija i pet preostalih članica EU priznalo Kosovo i ono bi postalo članica UN".

broj komentara 2 pošalji komentar
(utorak, 09. okt 2018, 11:15)
Ђорђе [neregistrovani]

Тачи Харадинају: Озбиљан човек не говори свакодневно о рату

Ма видите ли бре људи моји да се они тамо 'међ себе не могу договорити, а како ће онда са председником Александром Вучићем и Владом Србије.Све што им се добро предложи они намерно другачије то раде да договора не буде.Како хоће али признања од Србије никада бити неће.

(utorak, 09. okt 2018, 11:07)
anonymous [neregistrovani]

Samo ti sanjaj

Nista nisi bolji od Haradinaja i nemas ni ti bolje ideje.Ja mislim da ti je polako jasno da se pregovori za stolom u Briselu polako sele za stolom u UN.Korekcije nece biti nikad unutar Srbije a administartivna linija sa AP KIM se mozda i moze korigovati.Sve zavisi od dogovora.Stepen autonomije zavisti isto od dogovora, a to da vas Srbiaj prizna i da budete clanice UN mozete jos dugo, dugo, beskonacno da sanjate.San vam niko ne moze zabraniti.