Petković: Potpis za Jankovića je potpis protiv Srbije

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Petar Petković izjavio je da je stav predsednika opozicionog Pokreta slobodnih građana i pokreta 381 Saše Jankovića o Kosovu suprotan slobodnoj i nezavisnoj Srbiji.

"Potpis za Jankovića i njegove saradnike jeste potpis protiv nezavisne i slobodne Srbije i potpis za 'svođenje naše držžave na nivo kolonije u kojoj će on biti guverner', i ogromna većina građana je toga srećom svesna", naveo je Petković u saopštenju za javnost.

Istakao je da u Srbiji svako može da ostvaruje demokratsko pravo na slobodno političko delovanje, pa i Saša Janković, "iako on u ne tako davnoj prošlosti kao zaštitnik građana demokratska prava nije priznavao Srbima sa Kosova i Metohije, koje nikada nije ni doživljavao kao građane Srbije".

"Pozivam sve građane koji podržavaju Srpsku naprednu stranku i politiku Vlade Srbije da dozvole Saši Jankoviću da nastavi da žživi u iluziji da je bitan, jer Srbija je danas istinski demokratska zemlja, za razliku od vremena kada su moć odlučivanja imali Janković i njegova opoziciona sabraća, u kojem su ljudi, 'poput Ranka Panića, za drugačije političko mišljenje plaćali životom', i to vreme se nikada više neće ponoviti", rekao je Petković.

Podsetio je da je Janković "imao smelosti da kažže da bi samoproglašeno Kosovo primio u sve međunarodne organizacije i da bi mu dao dve stolice u UN, što, kako je ocenio, jeste "alternativa Srbiji i svemu što je srpskom narodu sveto".

"Sama činjenica da se Saša Janković predstavlja kao oličenje nekakve alternativne politike svedoči da alternativa držžavno odgovornoj politici (predsednika Srbije i SNS) Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke ne postoji", zaključio je Petković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво