Polemika Sande Rašković Ivić i Kozareva o KiM

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić rekla je da bi sa kosovskim Albancima trebalo nastaviti razgovore, ali da crvene linije moraju biti Ustav Srbije i Rezolucija 1244. Član Glavnog odbora SNS-a Dušan Kozarev smatra da je Rašković Ivićeva simbol fijaska srpskih interesa na KiM.

Sanda Rašković Ivić je za televiziju N1 rekla da crvene linije u razgovoru sa Albancima treba da budu srpski Ustav i Rezolucija 1244 jer je Kosovo i Metohija deo državne teritorije Srbije.

"Takozvano razgraničenje znači samoproglašeno Kosovo u UN, jer ako i dobijemo mali deo severa, ostatak Kosova i Metohije bismo morali da priznamo, a to znači ulazak u UN", rekla je Sanda Rašković Ivić, prenela je Narodna stranka.

Sanda Rašković Ivić je navela da je Kosovo i Metohija sastavni i neotuđivi deo državne teritorije Srbije, a da bi Albancima trebalo dati veoma visok stepen autonomije.

Član Glavnog odbora Srpske napredne stranke Dušan Kozarev odgovorio je da je Srbija izgubila sve što je mogla da izgubi na KiM u vreme kada je potpredsednica Rašković Ivić, kao šef Kordinacionog centra, lično bila odgovorna za KiM.

"Politika koju je vodila Rašković Ivić simbol je fijaska srpskih nacionalnih interesa na KiM, jer je nečinjenjem i činjenjem dala ključni doprinos da, u vreme dok je lično bila odgovorna, Srbija na KiM izgubi sve što je izgubiti mogla", rekao je Kozarev.

Kako je naveo u saopštenju, Rašković Ivić i svi oni koji su sedeli skrštenih ruku u vreme kada je samoproglašeno Kosovo grabilo ka nezavisnosti, sada žele da pomrse konce, ne albanskim separatistima, već onima koji su rešeni da se bore za srpske nacionalne interese.

broj komentara 0 pošalji komentar