Makalister: Do kraja novembra stav EP o dijalogu Beograda i Prištine

Predsednik Komiteta spoljnih poslova Evropskog parlamenta Dejvid Makalister izjavio je da EP raspravlja o odnosima Beograda i Prištine i da će konačan izveštaj biti gotov do kraja novembra.

Dejvid Makalister je to rekao nakon razgovora sa predstavnicima privremenih kosovskih institucija u Prištini i dodao da "EP ističe multietničku prirodu Kosova i Srbije i podržava dijalog kao način pomoću kojeg će se doći do sporazuma", prenosi RTK na srpskom jeziku. 

"EP će podržati svaki sporazum o kojem će se saglasiti obe strane i koji će uzeti u obzir i međunarodne zakone i situaciju u regionu", istakao je Makalister.

Prema njegovim rečima, vreme je da zemlje članice ponude viznu liberalizaciju za Kosovo, jer bi u suprotnom "bio presedan da se jedna zemlja koja prođe kroz ovaj proces vrati unazad".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво