Jeremić: Ako se nastavi precrtavanje granica, sukobi nisu daleko

Ako se nastavi u pravcu precrtavanja granica po etničkom principu na Kosovu i Metohiji, novi sukobi nisu daleko, izjavio je predsednik Narodne Stranke Vuk Jeremić i dodao da način na koji se međunarodna zajednica sada odnosi prema Balkanu pogoduje njihovom izbijanju.

Jeremić je to rekao na otvaranju "Pirson globalnog foruma", održanog na Univerzitetu u Čikagu, saopštila je Narodna stranka.

Prema njegovim rečima, vlasti u Beogradu i Prištini ohrabruju se da postignu sporazum koji bi podrazumevao precrtavanje linije razgraničenja po etničkom principu.

"Vrlo je izvesno da bi takav presedan izazvao lanac događaja, koji bi vodio pokušaju primene istog principa i u drugim delovima regiona. Revizija krhkih granica mogla bi da bude varnica koja bi pokrenula nove sukobe na Balkanu", rekao je Jeremić.

Govoreći o godišnjici promena 5. oktobra 2000. godine, Jeremić je rekao da se u Srbiji smatralo da će to biti "kraj istorije", jer će trajno biti uspostavljena demokratija, ali da je danas, 18 godina kasnije, u Srbiji na vlasti Aleksandar Vučić, koji je bio ministar informisanja u vreme vlasti Slobodana Miloševića.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво