Linta: Ne priznavati lažnu državu, nastaviti dijalog

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta pozdravio je izjavu Predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Srbija neće priznati nezavisnost lažne države Kosovo i dodao da državno rukovodstvo Srbije treba i dalje da nastavi dijalog i da se zalaže za rešenje koje ne uključuje priznanje.

Linta je u izjavi za javnost ocenio da je cilj zapadnih sila da nateraju Srbiju da se dobrovoljno odrekne dela svoje teritorije.

"Jasno je da zapadne sile i dalje ne odustaju od politike ponižavanja naše države i našeg naroda i da ne žele obostrano prihvatljiv dogovor Beograda i Prištine čiji temelj mora da bude Ustav Srbije i Rezolucija 1244", naveo je Linta.

On ukazuje na licemernu politiku zapadnih sila koje, kako kažu, Balkanu ne žele mir i stabilnost već haos i destabilizaciju.

"Jedan od dokaza licemjerne politike zapadnih sila jeste da Priština više od pet godina blokira formiranje Zajednice srpskih opštine što je bila jedina obaveza kosovskih Albanaca u Briselskom sporazumu", napominje Linta. 

Linta kaže da zvanični Beograd treba svojim sagovornicima iz SAD, Evropske unije, Velike Britanije, Nemačke, Francuske i drugima jasno da kaže da bez uvažavanja interesa Srbije nije moguć mir i stabilnost na zapadnom Balkanu. 

"Srbija neće i ne može da pristane da se odrekne dela svoje teritorije da bi lažna država Kosovo postala član Ujedinjenih nacija kao prelazna faza do stvaranja Velike Albanije. Takođe, Srbija treba da insistira da jedna od tema dijaloga u Briselu bude pitanje otete, uzurpirane i uništene državne imovine, imovine Srpske pravoslavne crkve i imovine Srba i drugih građana na Kosovu i Metohiji", naveo je Linta.

broj komentara 8 pošalji komentar
(subota, 06. okt 2018, 23:26)
Aleksandra [neregistrovani]

Komentar

Samo dijalogom moze da se dodje do mirnog i trajnog resenja.A Srbija nikada nece pristati da prizna nezavisnost Kosova.

(subota, 06. okt 2018, 19:33)
Milenko [neregistrovani]

Kosovo

Nastaviti sa dijalogom, Vučić je odlučan da nikada ne prizna lažnu državu Kosovo.

(subota, 06. okt 2018, 19:23)
Strahinja [neregistrovani]

Kosovo je Srbija

Srbija nikada nece priznati Kosovo. U Ustavu Republike Srbije stoji da je Kosovo kao celina deo Srbije i uvek ce biti. Licemerno ponasanje Albanaca sa Kosova dovodi iskrice koje mogu da pokrenu rat u regionu i to mora da se spreci.

(subota, 06. okt 2018, 18:08)
Ana [neregistrovani]

kim

Dogovor je jedino sto trajno moze da resi problem...

(subota, 06. okt 2018, 17:40)
anonymous [neregistrovani]

jasno

Srbija ima jasan stav po pitanju Kosova. Necemo ga priznati.

(subota, 06. okt 2018, 16:46)
kolja [neregistrovani]

Kosovo

Vučić se sigurno neće predati i sigurno će nastaviti drugu rundu pregovora.

(subota, 06. okt 2018, 16:22)
Fudbaler [neregistrovani]

KiM

Srbija nikada neće priznati nezavisnu državu KiM.Srbija želi da se sprovede sve što je potpisano Briselskim sporazumom, isto tako želi da ulaže u naša preduzeća na KiM.

(subota, 06. okt 2018, 16:10)
Žare [neregistrovani]

Nastavljamo

Srbija nastavlja svoju politiku prema KiM i nikada neće priznati tu lažnu tvorevinu.