Tači: San svih je ujedinjenje sa Albanijom

Predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači izjavio je da je san svih "nacionalno ujedinjenje sa Albanijom".

"Zar nije strateški cilj i ujedinjenje sa Albanijom? Albanci će biti zajedno u evroatlantskoj porodici, u NATO-u i EU. Ali naravno da svi znaju san Albanaca", rekao je Hašim Tači gostujući na TV Dukađin, prenosi prištinski Telegraf.

Prema njegovim rečima, ideja o korekciji granica ne podrazumeva razmenu teritorija i neće se razgovarati o razmeni, podeli ili zajednici sa izvršnim nadležnostima.

Tači tvrdi da će evropska perspektiva Srbiju primorati da prihvati njegovu ideju o korekciji granica.

Dodao je da nema problema ni sa promenom državne zastave u slučaju ujedinjenja sa takozvanom "preševskom dolinom".

"Neće nas mrzeti da je promenimo. Ako nam se pripoje Preševo, Medveđa i Bujanovac, prilagodićemo zastavu", rekao je Tači.

Govoreći na prijemu povodom Dana ujedinjenja Nemačke u četvrtak, Tači je rekao da će Kosovske bezbednosne snage (BSK) uskoro dobiti novi mandat.

Naglasio je da su BSK "došle dovde" zahvaljujući partnerstvu sa NATO-om i istakao da će "tako uvek biti".

Kada je reč o dijalogu sa Beogradom, Tači je rekao da Priština želi da postigne sporazum o granicama koji bi doveo do međusobnog priznanja i potpune normalizacije odnosa, navodi Zeri.

"Ne očekujemo ništa manje od formalnog priznanja od Beograda", rekao je Tači.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво