Đurić: Da se Janković pita, Srbija ne bi ni bila država

Saša Janković ne vidi problem u tome što teroristi naoružani dugim cevima zastrašuju i šikaniraju Srbe na severu Kosova i Metohije, ali mu smeta to što Srbija pokazuje odlučnost da svoj narod zaštiti, saopštio je potpredsednik Glavnog odbora SNS-a Marko Đurić.

Predsednik Pokreta slobodnih građana i Građanskog bloka 381 Saša Janković ocenio je da izjave predsednika Vučića u vezi sa dešavanjima na Kosovu i Metohiji pokazuju da "neće prezati od toga da Srbiju uvuče u tragičan konflikt".

"Šizofrena i psihotična mržnja prema predsedniku Aleksandru Vučiću, koju iskazuju pojedinci iz opozicije pokazatelj je potpunog bankrotstva njihovih politika, a prezir koji iskazuju prema sopstvenom narodu je veći i snažniji od mržnje albanskih ekstremista", istakao je Đurić.

Prema njegovim rečima, da se Janković išta pita, Srbija ne bi ni imala vojsku, ni samostalnost, a verovatno ne bi ni bila država.

On je dodao da politika predsednika Vučića je u svemu i dosledno politika mira, a napadajući takvu politiku Janković postaje taj koji priziva ratove i sukobe, "i to ratove i sukobe iz kojih Srbija treba da izađe poražena, jer što je veći poraz Srbije to je veća njegova radost i pobeda".

Đurić je, povodom Jankovićevih poziva da se dogovor o Kosovu i Metohiji pravi "sa demokratskim i građanskim strukturama u Prištini", dodao da mora da ga obavesti da takve strukture ne postoje, "ali njegovo neznanje je razumljivo jer godinama nije prošao ni blizu naše južne pokrajine".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво