Đurić s Gasparičem o toku dijaloga Beograda i Prištine

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić razgovorao je sa ambasadorom Slovenije Vladimirom Gasparičem i upoznao ga sa tokom dijaloga Beograda i Prištine.

Đurić je odlazećeg slovenačkog ambasadora informisao o naporima Srbije da se dođe do kompromisnog rešenja za Kosovo i Metohiju koje bi i srpskom i albanskom narodu garantovalo stabilnu budućnost i otvorilo šanse za neometani ekonomski razvitak.

Srbija je, kako je rekao, čvrsto opredeljena za mir i rešena da traga za kompromisom, iako Priština često ne pokazuje volju da se nesuglasice prevaziđu na takav način.

Đurić je apelovao na Sloveniju da podrži napore Beograda, jer, kako je rekao, kompromis u dijalogu u interesu je mira u čitavom regionu i sve države u okruženju, uključujući Sloveniju, trebalo bi da ga podrže.

On je ambasadora Slovenije upoznao sa serijom napada na Srbe i njihovu imovinu na Kosovu i Metohiji u proteklom periodu, kao i svim nedavnim izjavama zvaničnika privremenih institucija samouprave u Prištini kojima se podriva sam duh dijaloga.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи