Prištinska delegacija u Njujorku lobira za priznanja i Interpol

Delegacija Prištine u Njujorku, koju čine Hašim Tači, Ramuš Haradinaj i Bedžet Pacoli, sastala se sa predstavnicima Organizacije za islamsku saradnju (OIC) i tražila podršku za nova priznanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova od država članica te organizacije, kao i podršku za članstvo Prištine u Interpolu i drugim međunarodnim organizacijama.

Iako je bilo najavljeno kao mogućnost, u prištinskim medijima danas nema informacija da se delegacija Prištine u Njujorku sastala ili da bi mogla da se sastane sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

Nema informacija ni da su predstavnici Prištine prisustvovali večeri koju je za učesnike Generalne skupštine Saveta bezbednosti prošle noći priredio američki predsednik Donald Tramp.

Kad je reč o OIC, Tači je nakon sastanka rekao da je Organizacija za islamsku saradnju u prošlosti podržala Kosovo u povećanju prepoznatljivosti i članstvu u međunarodnim organizacijama i da očekuje nastavak te podrške.

Tročlana delegacija Prištine u Njujorku je imala još odvojenih sastanaka sa drugim delegacijama, uglavnom islamskih zemalja.

Prištinski mediji preneli su i da se kosovski premijer Ramuš Haradinaj sastao sa predstavnicima albanske zajednice u SAD, te da je tom prilikom rekao da su predstavnici albanske zajednice znali kako da predstave kosovsku priču i da danas, zahvaljujući njihovom doprinosu, "postoji strateško partnerstvo sa SAD".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи