Đilas traži od RTS-a da mu omogući da javno demantuje Vesića

Lider Saveza za Srbiju (SZS) Dragan Đilas izjavio je da očekuje da ga Radio-televizija Srbije (RTS) pozove i omogući mu da javno demantuje "sedam neistina" koje je izrekao zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, ili bar da pročitaju demantij u celosti i tako ispune svoju obavezu.

"Nikad nećemo odbiti gostovanje na državnoj televiziji, ali treba da se propišu pravila ponašanja. Ako se naprave pravila i da po tim pravilima možemo da govorimo, nije problem", rekao je Đilas na konferenciji za novinare.

Podsetio je da su na poslednjem gostovanju na RTS-u, zbog izostanka pravila predstavnici Srpske napredne stranke (SNS) stalno upadali u reč.

Đilas je konstatovao da Vučić izbegava televizijski duel i da je odlučio da ga menja Vesić.

Prema njegovom mišljenju, time je dat odgovor ko će zameniti Vučića kad se povuče sa čela SNS, kao što je najavio.

Đilas je dodao da je i sam Vučić priznao da je Vesić osoba koju mrzi najmanje 60 odsto članstva "naprednjaka".

Upitan o seksističkom postu predsednika sindikata Sloga Željka Veselinovića na račun premijerke Ane Brnabić, Đilas je rekao da je Veselinović to odmah izbrisao i javno se izvinio i premijerki i svim građanima Srbije.

Đilas je ukazao da su lideri SZS svakog dana izloženi najgorim uvredama predstavnika vlasti, trpe i njihove porodice i prijatelji, pa zbog tog ogromnog pritiska "čovek može da pogreši", što se desilo Veselinoviću.

"Radojičić se u javnosti pojavio svega tri puta"

Beograd je u 100 dana nove vlasti izgubio ne samo PKB i više od 20.000 hektara zemljišta, nego i gradonačelnika Zorana Radojičića, koji ne radi svoj posao, nego to umesto njega čini Goran Vesić, što je kršenje zakona, rekao je Đilas.

On je, na konferenciji za novinare uoči sutrašnje sednice Skupštine Beograda, rekao da se Radojičić u javnosti pojavio svega tri puta – na otvaranju kućice za ptice, otvaranju dve zgrade Beograda na vodi i na gej-paradi, tako da je "bio odsutan 95 odsto vremena".

Očekujem da gradonačelnik radi svoj posao. Ako je tu, ne može da prenosi ovlašćenja na zamenika Vesića. Po statutu Beograda, zamenik gradonačelnika menja ga kad je sprečen ili odsutan, istakao je Đilas.

Dodao je da odbornička grupa SZS ima informacije da neki materijali koji stižu u Skupštinu grada imaju potpis zamenika gradonačelnika, što nije u skladu sa zakonom.

Đilas je ocenio da nikad nije bila situacija u istoriji Beograda da gradonačelnik prilikom izbora priča o svom programu 12 minuta, a njegov zamenik 36, što se desilo sa Radojičićem i Vesićem.

Zamenik šefa odborničke grupe SZS-a Nikola Jovanović konstatovao je da je Beograd izgubio i gradskog menadžera, jer još nije imenovan, što je protivno zakonu.

U Beogradu očigledno samo jedan čovek može biti i zamenik gradonačelnika, gradonačelnik i gradski menadžer, zaključio je Jovanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво